≫ 

Partizan je dobar, ali igra toplo-hladno kao mi: Dobrić se posle Asvela već okreće derbiju

Težak i tesan poraz u Evroligi nije dobra uvertira za derbi

  • 7

Ognjen Dobrić posle meča sa Asvelom, Foto: Telegraf.rs

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić razočaran je što je njegova ekipa olako ispustila pobedu u meču osmog kola Evrolige protiv Asvela u Beogradskoj areni, ali je svestan da mora što pre da se oporavi jer sledi derbi sa Partizanom.

Crveno-beli su izgubili pred oko 10.000 svojih navijača sa 74:72 posle produžetka, iako je Zvezda imala osam poena prednosti na četiri i sedam razlike 65:58 na tri minuta do kraja meča.

- Baš tako, ne znam šta bih mogao da vam kažem pametno. Imali smo dobijenu utakmicu, ali na naše neke greške i gluposti smo im dozvolili da se vrate u život i izbore produžetak. Posle se igralo koš za koš, ali nismo uspeli da pobedimo - prvi su utisci Dobrića posle meča.

 

Poraz od Asvela nije ga podsetio mnogo na onaj iz Tel Aviva, iako je i tamo igran produžetak, a ishod je bio isti.

- Drugačije je bilo. Mislim da smo ovde imali energije, ali smo pravili neke greške i bili smo bliže pobedi nego tamo - kaže Dobrić.

Naredni izazov čeka njegovu ekipu već u nedelju kada se igra u ABA ligi protiv najvećeg rivala, ekipe Partizana.

- Treba da probamo da zaboravimo što pre, igramo već za dva dana i to je najbitnije. Sigurno nas je pogodio ovakav poraz, ali moramo da se osvestimo i spremimo za derbi. Nije lako, teško će nam pasti ali sutra već pripremamo se za nedelju i da probamo da pobedimo.

 

Dobrić smatra da kvalitet nije presudan u utakmicama Zvezde i Partizana zbog čega tvrdi da evroligaš mora da bude na najvišem nivou da bi izašao na kraj sa učesnikom Evrokupa.

- Moramo da budemo na najvišem mogućem nivou ako želimo da pobedimo tu utakmicu. Derbi je derbi i znate da nema veze kakav je kvalitet ekipa i kako igraju u tom trenutku i ritmu. To je utakmica koja se igra i srcem, a mi moramo fizički da se oporavimo od svega ovoga - priča Dobrić.

Na pitanje da li je pratio igre crno-belih u poslednjih mesec dana, Ognjen kaže da jeste.

- Pratio sam Partizan, imaju izuzetno kvalitetnu ekipu, ali igraju kao i mi toplo-hladno i jednostavno... ali na derbiju je sve drugačije, utakmica za sebe - zaključio je Dobrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    15. novembar 2019 | 23:14

    Ja volim Zvezdu. Ali izgubicemo derbi kao u fudbalu. Mi nemamo ono.....

  • Muka

    15. novembar 2019 | 22:30

    Smesni ste da niste zalosni ali jeste!!! Zalosni ste kad ovi indijance kuci ne mozete dobiti pa koga ce te vi pobediti? Nikoga eto koga!!!

  • Ivan

    16. novembar 2019 | 04:38

    Pa Partizan je prakticno obezbedio prolaz dalje sto se tice EK pa imaju za pravo da izgube, sto se tice Aba lige on je tek protiv Fmpa igrao prvi put kod kuce i sad sa vama drugi put, do tada je proputovao boga oca i skoro pa bez dana odmora igrao utakmice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA