≫ 

Trener Zvezde objasnio šta je tražio od igrača kod dve ključne akcije protiv Asvela!

Gavrilović istakao i da Perperoglu neće igrati protiv Partizana

  • 11
KK Crvena zvezda - KK Asvel Foto: Marko Jovanović

Andrija Gavrilović, trener košarkaša Crvene zvezde, analizirao je posle meča uzroke poraza crveno-belih od Asvela!

Podsetimo, šampion ABA lige i Srbije izgubio je od francuskog tima rezultatom 74:72 posle produžetka.

- Želeo bih da čestitam protivniku na velikoj borbi koju je pokazao i na tome što su verovali 45 minuta. Mislim da je razlog što su pobedili bila njihova agresivnost na ofanzivnom skoku i odbrana u važnim momentim, ali i to što nismo uspeli da u bitnim momentima pronađemo bitna rešenja - rekao je Gavrilović u uvodnom izlaganju i dodao:

- Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajmaut 15 sekundi pre kraja u regularnom delu i 27 sekundi pre kraja u produžetku. U prvom slučaju dogovor nije ispoštovan, igrači su se raširili da ostave Davidovcu mismeč, ali to nije bio plan. U drugom slučaju, kada je trebalo da napadnemo, Lorenzo Braun se okliznuo i mi smo počeli da jurimo loptu po pobedu. U utakmici na domaćem terenu, imati tajmauta u završnici je prednost.

- Očigledno mi tu prednost nismo iskoristili, a osim ta dva poena, bilo ih je još koji bi doneli pobedu. Promašenih otvorenih šuteva, promašenih polaganja… Uz njihovu agresivnost i moja odluka da toliko vremena dam našem trenutno jedinom plejmejkeru. To je dovelo da mi akcije započinjemo kasnije, uz njihovu agresivnost naravno i na kraju rezultat.

KK Crvena zvezda - KK Asvel Foto: Marko Jovanović

- Akcije se izvode da bi se ostvarila prednost u saradnji, a ako nema pravovremenog pasa, nema ni prednosti. Na kraju se igra ’’1 na 1’’, a to nije ono što želimo. To je rezultat njihove agresivnosti. U ovom slučaju izbor je moj i ideja je moja. Sigurno se dešava da mogu da se ogrešim o nekoga. Kao što sam rekao u najavi za ovu utakmicu, ja nikako ne želim da komentarišem učinak Nenadića ako nije imao priliku da igra, a sada treba da odigra minute protiv agresivne odbrane Reala.

- Ne mogu da krivim njega, mogu da odlučim da li da nastavim da mu dajem priliku ili ga ’’poštediš’’. Isto tako, sa Čarlsom u Evroligi. Ako pogledate neke momente u utakmicama sa Barselonom i Real Madridom i njegove minute na plejmejkeru to nije dobro išlo. Probali smo i danas, u paru sa Davidovcem tih nekoliko minuta, a moja je odluka bila da u drugom poluvremenu igramo sa Lorenzom Braunom.

Govorio je Gavrilović i o novim igračima.

- Mislim da se verovalo ako smo mi igrali dva plejofa i pobedili, bez prvog plejmejkera koji je bio Džo Regland, sa Filipom Čovićem uz ispomoć Davidovca i Berona, mislili smo da u istoj kompoziciji tima možemo da nastavimo i ove sezone. Imamo ove igrače u koje ja verujem jer želim da verujem u njih i tako će biti dok sam tu. Mislim da je ekipa napravljena po uzoru na prošlogodišnju i to je razlog što imamo ovakvu kompoziciju.

Perperoglu ne igra protiv Partizana

KK Crvena zvezda - KK Asvel Foto: Marko Jovanović

O povredi Stratosa Perperoglua...

- Muči ga koleno, nije trenirao sa ekipom ovih dana. Doktori će odlučiti o procesu lečenja, ali sam prilično siguran da neće igrati sledeće nedelje, a u derbiju gotovo nemoguće - istakao je Gavrilović.

O svom statusu i statusu igrača, odnosno da li će biti promena…

- Neke odluke ako treba da se donose, treba u paketu. Ja sam na ovom mestu tri nedelje i pokušavam da radom učinim to da ekipa bude bolja. Verujem u ove igrače jer su to igrači sa kojima radim. Dok mi se daje prilika da radim sa njima, nastaviću da verujem. Ne mislim da zbog izgubljene utakmice i razočarenja, malte ne dobijene utakmice, ne mislim da treba da radikalno prestanem da verujem u ono što radim i u ljude sa kojima radim. A, mislim i da nemam drugi izbor - istakao je Gavrilović.

Trener crveno-belih je govorio i o tome šta može da se uradi mimo promena u sastavu:

- Mislim da Zvezda može da igra bolje, da treba da igra bolje i da je večeras trebalo da igra bolje. Moramo aktivnije da kažnjavamo šta radi odbrana protivnika, slažem se da večeras nismo pokazali napredak. Deo toga moram da pripišem fizičkim karakteristikama protivnika, a drugi deo mogu da prepišem svojoj ekipi i neispunjavanju onoga što smo pripremali u ova dva ciklusa. Mislim da povratkom Filipa Čovića, sa preraspodelom minuta, sa podizanjem forme Davidovca i vraćanjem samopouzdanja Dženkinsu možemo da izgledamo bolje.

KK Crvena zvezda - KK Asvel Foto: Marko Jovanović

- Na primer, Lazić i Dobrić su uradili šta je trebalo. Faje osim u trenucima realizacije je dao ono što treba. Centri su bili dosta udaljeni od obruča zbog sposobnosti i gabarita Džakirija koji je mnogo uticao na procente. To su neke stvari koje se već sada vide, a sigurno da želite da čujete globalna i revolucionarna rešenja, a meni je lakše da pričam o terenu - rekao je Gavrilović koji je potom upitan da prokomentariše odluku da se u napad za pobedu krene iz polja napada:

- Kada je bilo 27 sekundi do kraja uzeli smo iz poslednjeg polja, a u pravu ste da bi ostala sekunda više da smo to izabrali. Ali, sa njihovim presingom bi bilo sedam sekundi manje za naš napad.

Govorio je Gavrilović i o narednom meču sa Partizanom u ABA ligi.

- Sutra imamo jedan da interno analiziramo šta je bilo loše, mi interno jer ne možemo sa igračima da analiziramo loše i da spremamo narednu utakmicu. Ovo nije najava za utakmicu sa Partizanom, ali znamo da je derbi obično 50-50. Mislim da ko dolazi sa većim, a ko sa manjim porazom i ko ima više vremena za pripremu je manje važno. Već ulazak u utakmicu, moral i energija - zaključio je Gavrilović.

Video: Trener Zvezde odmah dočekan neugodnim pitanjem novinara posle poraza od Barse

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • El. Comandante

    15. novembar 2019 | 23:26

    Blage veze ti nemas sa kosarkom. Dzenkins ti 90 posto utakmice sedi na klupi a moze na poziciji pleja da odigra bolje od Beauna koji nas je ukopao. Takodje Kuzmic celo drugo poluvreme na klupi. Niti napada niti odbrane, jad i cemer od igre.

  • nibrS

    15. novembar 2019 | 23:16

    Ti i tvoj prethodnik isto kao Pantić... Mlađi referenti (pomoćnici) u poznim godinama... Man'te se vi ozbiljne košarke...

  • Milan

    15. novembar 2019 | 22:59

    Ovaj ne zna da nacrta jedan normalan napad i on bi da vodi Zvezdu!? Molim te idi i povedi Lorenca i još po nekog igrača sa sobom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA