Marinković dominirao protiv Lučića i Bajerna: Milutinov blizu dabl-dabla u pobedi Olimpijakosa!

Odlično veče za srpske igrače

  • 1
Vanja Marinković

Foto: Twitter.com

Košarkaši Valensije pobedili su Bajern iz Minhena u osmom kolu Evrolige 82:56, a centralnu ulogu u pobedi španskog tima igrao je raspucani Vanja Marinković.

Srpski bek je sa 19 poena bio najbolji pojedinac u pobedi svoje ekipe, šutirao je iz igre 8 od 11, od čega su bile i tri trojke iz pet pokušaja.

Vanja nije najbolje ušao u meč jer je u jednom od prvih napada izgubio loptu, a Gijem Viv je potom ubacio prve poene za Valensiju.

Marinković je nakon toga ubacio prvu trojku za 7:2, a Španci su polako počeli da nameću tempo i do sredine prve deonice su vodili šest poena i ostali u prednosti 20:16 po isteku prvih deset minuta.

Srpski igrač je u drugoj ušao u igru na pet minuta i 20 sekundi pre poluvremena i odmah je poentirao za dva, a onda novom trojkom vratio +6 Valensiji.

Njegovim košem je španski klub stigao i do prve dvocifrene prednosti 37:27 neposredno pred poluvreme. U nastavku je Bajern pokušavao da sustigne rivala, nije uspevao i u četvrtoj četvrtini je potpuno pao.

Dvanaest razlike s kraja treće se dupliralo, a Valensija je upisala tek drugi trijumf. Uz Marinkovića, u ekipi Valensije se istakao i Brok Motum sa 14 poena, Viv je ubacio 13, a Bojan Dubljević 11 poena.

Bajernu nije pomogla ni odlična partija Vladimira Lučića koji je sa 14 poena bio najbolji u nemačkom timu. Pratio ga je jedino Maodo Lo koji je imao 11.

Druga pobeda Valensije dovoljna je za 16. mesto Evrolige. Bajern ima pobedu više i trenutno je 12. u elitnom takmičenju.

Pobedu je upisao i Olimpijakos uz novu dobru partiju Nikole Milutinova i upisanih hiljadu poena u Evroligi. Srpski centar je u trijumfu 83:74 nad Žalgirisom ubacio 14 poena i bio na granici dabl-dabla sa osam skokova.

Isto toliko pobeda imao je Brendon Pol u pobedničkom timu, a proradio je i veteran Vasilis Spanulis sa 16 ubačenih poena.

U Žalgirisu je bivši igrač Partizana Džok Lendejl ubacio 23 poena, Lukas Lekavičijus je postigao 14, a Tomas Vokap deset.

Olimpijakos je 13. sa tri pobede i pet poraza, dok je Žalgiris dva mesta iznad sa istim skorom.

Video: Davidovac kritičan posle poraza od Asvela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    15. novembar 2019 | 23:31

    Steta sto Vanja nije ove godine u ovom sastavu Partizana mislim da bi razvalio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA