≫ 

"Neviđeni" Dženkins, nezainteresovani Derik: Pet stvari koje niste videli na TV-u iz Arene!

Drugačija je i navijačka energija bila sa tribina posle jakog naboja i euforične utakmice sa Realom

  • 21
carls dzenkins Derik Braun Foto: MN Press, Telegraf

Delovalo je kao da će Crvena zvezda uspeti da slavi protiv Asvela u meču koji je počeo veoma tvrdo, jer u tri minuta nijedna od sudijskog podbacivanja nijedna od ekipa nije uspevala da pronađe dno mreže.

Sve je nakon toga nekako išlo na ruku srpskog tima koji je pred kraj regularnog dela meča prokockao osam poena prednosti i na kraju izgubio.

Da li deo krivice snosi Bili Beron za promašaj tridesetak sekundi pred kraj kada je mogao da trojkom odvede Zvezdu na +5, ili njeni visoki igrači koji su dozvolili da se igrači Asvela siti nahvataju ofanzivnih skokova, ili pak trener Andrija Gavrilović za neke od odluka tokom meča i naročito pri kraju, krajnje je upitno.

KK Crvena zvezda - KK Asvel Foto: Marko Jovanović

Većina tih stvari je mogla da se vidi i u TV prenosu uživo i ostaju gledaocima na znanje i procenu. Međutim, da li je Zvezdi falila energija sa tribina? Definitivno jeste, jer Arena nije bila ni izbliza puna kao protiv Reala.

Koji su igrači izašli pre svih ostalih na zagrevanje i testirali šut? A ko je bio možda i najmanje raspoložen od Zvezdinih igrača, iako nije ni igrao protiv francuske ekipe? Kako su deca ostavila lep utisak u Areni? Sve to je moglo da se vidi samo uživo zbog čega vam donosimo detalje kojih na televiziji nije bilo.

1. Real i Asvel, drugačija energija sa tribina i praznija Arena

Foto: Telegraf.rs

Drugačije se ne može ni očekivati u meču kada Arena deluje dupke puno kao što je bio slučaj protiv Kraljevskog kluba kada je po zvaničnim brojkama 16.457 ljudi bodrilo Zvezdu (delovalo je da ih ima bar hiljadu, dve više) i kada dođe 10.894 ljudi.

Zvezda je i ovako i onako jedna od gledanijih ekipa u Evropi ove sezone, ali puna i ne tako puna Arena svakako ostavljaju drugačiju sliku, a potom i drugačiji osećaj igračima kod kojih se videlo da im je s vremena na vreme potreban taj dodatni huk da ih pokrene.

Na utakmici sa Asvelom taj huk je izostao sa sektora 400 iza koševa, pošto su bočni delovi tribina pored terena bili sasvim pristojno popunjeni. Na gornjem delu fotografije se tako može videti publika na meču sa Realom, a na donjem popunjenost protiv Asvela.

2. Još davno k'o dete...

Foto: Telegraf.rs

Ovako počinju taktovi jedne od poznatih navijačkih pesama Crvene zvezde i zanimljivo je u Areni bilo videti baš one najmlađe kako zdušno bodre crveno-bele uz navijačke rekvizite.

Ovog puta na tribinama nije bilo šaljive navijačke zastave "Panteri Željeznik" kao što je bio slučaj pre osam dana sa Realom, ali su deca na tri mesta mahala zastavama u crveno-belim bojama.

Tako je grupica od dvoje, troje njih istakla i zastavu Olimpijakosa, bratskog kluba Crvene zvezde iz Atine, pa je jasno da su ovi mališani odmalena svesni kome se još priklanjaju uz klub sa Malog Kalemegdana, odnosno Ljutice Bogdana.

3. Zaboravljeni i "mrzovoljni" Derik Braun

Derik Braun sedi sam u svlačionici posle Asvela, Foto: Telegraf.rs

Niko od igrača Zvezde nije bio previše raspoložen za izjave posle teškog poraza u produžetku, ali je malo ko delovao nezainteresovano kao Zvezdin krilni centar Derik Braun.

Doveden sa epitetom velikog pojačanja, vrlo brzo je pao u drugi plan na terenu, a po ulasku u svlačionicu crveno-belih nakon meča, sedeo je sam i "zaboravljen".

Nije se dugo zadržao u njoj nakon što su je novinari zaposeli da bi porazgovarali sa Beronom, Gistom, Dobrićem, Davidovcem i ostalim igračima Zvezde.

I dalje ostaje pitanje šta se dešava sa Braunom (navodno je povreda kolena u pitanju) koji je tek u nekoliko navrata ove sezone pokazao da je zaista kvalitetan igrač, ali da to nije ni dovoljno kako bi izbegao epitet promašene investicije.

4. Boriša, Dejan i Džejms pre svih!

Trio Zvezdinih igrača našao se na terenu i šuterskom zagrevanju pre ostalih igrača. Pedesetak minuta pre starta meča Gist je pokušavao da pronađe ritam sa trojke iz ćoška (i nije mu išlo bogzna kako), Simanić je šutirao frontalno ka košu i pogađao, a Davidovac sa suprotne strane od Zvezdinog centra.

Ovo posebno zagrevanje je ponajviše pomoglo Davidovcu koji je ubacio 11 poena Asvelu. Simanić je kao starter postigao samo dva, dok je Gist ubacio šest i bio ispod svog nivoa na koji je vrlo brzo privikao navijače srpskog šampiona.

5. Gde je "nestao" Čarls Dženkins?

Pitanje svih pitanja posle osam evroligaških kola - šta se dešava sa Čarlsom Dženkinsom?

Momak iz Bruklina letos je dočekan uz blagu navijačku euforiju zbog svega što je u dva mandata uradio u crveno-belom dresu, međutim ovaj treći još nije ni počeo za Dženkinsa. Jednostavno rečeno, nema ga nigde. U odbrani još sporadično i odradi zadatke, ali napadački gledano, Zvezda sa njim u igri ima čiveka manje na parketu.

Dženkins je svoju rolu protiv Reala opisao kao "užasnu", a Gavrilović ga je protiv Asvela koristio svega četiri i po minuta. Zato se i našao u rubrici "sve što ste propustili na TV-u", jer praktično kao da ga nije ni bilo u hali u petak uveče.

Utakmicu je završio sa dva promašaja, jedan za dva i jedan za tri poena.

Frapantno zvuči podatak da "Đenka" u dosadašnjih osam evroligaških utakmica, iz deset šuteva nije pogodio nijednu jedinu trojku?! 

Rekosmo, Zvezda i njeni navijači, još uvek imaju strpljenja za Dženkinsa zbog minulih zasluga, ali je jasno da njegov "mršav" doprinos i te kako utiče na rezultate ekipe.

čarls dženkins Delije još uvek imaju strpljenja za Čarlsa Dženkinsa Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    16. novembar 2019 | 10:55

    Alo limenkari,dje vam je pobeda protiv nepoznatog asvela? Ili ste vi to nepoznati,a?🤣🤣🤣🤣

  • Djenks

    16. novembar 2019 | 12:13

    Djenka ne igra ozbiljnu kosarku vec 3,4 sezone. Epizodni igrac . Guse jedni druge. Hemija 0. Trener 0

  • Paja trosak

    16. novembar 2019 | 14:21

    Bez trenera nema napredka,ostao pomocnik od pomocnika,pa budimo relni...ili ozbiljnog trenera ili ode sezona. Pa kalve muke ima Obradovic u Feneru covek koi ima kosarku u malom prstu a zamislite tragedije u zvezdi sa ovim amaterima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA