Dončić je kao "bejbi Lebron"! Bivši Džejmsov saigrač tvrdi da Slovencu fali samo jedna osobina

Trener Njujork Niksa kaže da će Dončić nadmašiti Novickog kao najbolji evropski igrač u NBA, a Perkins možda ide još korak dalje

  • 1
NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Foto: Tanjug/AP

Bivši centar Boston Seltiksa, Oklahome, Klivlenda i Nju Orleansa Kendrik Perkins visoko rangira slovenačko krilo Luku Dončića.

Perkins najboljeg rukija prošle sezone poredi sa Lebronom Džejmsom uz jedan nedostatak.

- Svake večeri gledam Dončića da vidim da li će možda imati jednu slabu utakmicu, a on nastavlja da me impresionira. Znate na koga me Luka podseća? Na bejbi Lebrona Džejmsa, s manjkom atletskih sposobnosti. On dominira igrom. Sve radi, baš kao i Džejms. Ima visok IQ, bolje šutira trojke od Lebrona, ali ima manje fizikalija, on je bejbi Lebron - uvereno je tvrdio Perkins u emisiji "The Jump".

I zaista, kada se pogledaju Lukine brojke iz ove sezone postaje jasno zbog čega Perkins ovo kaže. Dončić ima 28,7 poena, 10,3 skoka i 9,3 asistencije u proseku po meču.

Poređenja radi, Lebron je tokom svoje druge sezone imao 27,2 poena, 7,4 skoka i 7,2 asistencije po utakmici, što znači da je Dončić bar u ove tri statističke kategorije još i bolji od neprikosnovenog Kralja.

Inače, Džejms je ove sezone na 12 utakmica u dresu Lejkersa prosečno imao 24,3 poena što je najslabiji poenterski skor još od njegove ruki sezone 2003/2004 kada je postizao po 20,9 poena.

Video: Dončić sa klupe ubacio nestvaran koš bez koske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA