Budućnost u Laktašima sačuvala vrh, Cedevita Olimpija potisnula Pantere na treće mesto

FMP još jednom poklekao

  • 2

Foto: ABA liga / Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

Košarkaši Budućnosti pobedili su Igokeu, a Cedevita Olimpija je bila bolja od FMP iz Železnika u mečevima sedmog kola regionalne ABA lige.

Budućnost je slavila ponajviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću koji je sa 18 poena vodio svoj tim do pobede. Kobs je dodao 13 poena, Skot Bamfort 11, a Suad Šehović deset.

U timu Igokee je Rašad Von prednjačio sa 20 poena. Što se tiče meča u Ljubljani i areni Stožice, Cedevita Olimpija i FMP su poprilično ujednačeno ušli u meč i smenjivali se u vođstvu sve do kraja prve četvrtine kada je Jaka Blažič trojkom doneo svom timu 21:19.

Slovenački tim se u drugoj odlepio serijom 6:0 kada su Hopkins, Kodi Miler-Mekintajer i Blažič odveli svoj tim na +7 i 40:33.

Foto: ABA liga / Cedevita Olimpija / Ales Fevzer

FMP je od tog trenutka konstantno bio u zaostatku koji se tokom treće deonice na smenu smanjivao i uvećavao i po prvi put prebacio deset razlike kada je Rajan Boutrajt sa zvukom sirene pogodio trojku za 73:63.

Panteri su odgovorili preko Stefana Đorđevića, Alekse Radanova i Stefana Pota te su za manje od dva minuta prišli na četiri poena zaostatka.

Međutim, Cedevita Olimpija je do kraja održavala prednost do pet, šest poena i na kraju trijumfovala.

Najefikasniji je kod pobednika bio Miler-Mekintajer sa 21 poenom, Boutrajt je ubacio 15, a Blažič 14. Marko Simonović je upisao sedam poena.

Na drugoj strani je Đorđević imao 17, Marko Jeremić 11, Radanov je ubacio deset, a Ilija Đoković je bio blizu dabl-dabla sa po osam poena i asistencija.

Budućnost je trenutno prva sa šest pobeda i jednim porazom, Cedevita Olimpija je prati sa istim skorom, dok je FMP drugim porazom u ligi pao na treće mesto. Igokea, ima samo jednu pobedu i šest poraza, te se tim iz BiH nalazi na devetom mestu ABA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA