≫ 

Derbi ovo ne pamti: Partizan i Zvezda zajedno sa 16 stranaca!

Iz godine u godinu sve manju ulogu u dva naša najveća kluba igraju domaći igrači, tako je i pred novi međusobni sudar

  • 37
bili beron Foto: MN PRess

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće u nedelju od 20 sati prvi ovosezonski derbi, ulog je kao i uvek veliki, posebno nakon dva poraza koji su i jedni i drugi sebi "dozvolili" u regionalnom takmičenju. 

Meč se igra u "Štark Areni" uz domaćinstvo crno-belih, koji su izašli u susret i Zvezdi za karte, međutim njihova ponuda glat je odbijena. Na Malom Kalemegdanu su se pozvali na već usaglašene propise o raspodeli karata za gostujuće navijače.

Ipak, ono zbog čega će ovaj derbi biti drugačiji od mnogih prethodnih je neverovatno veliki broj stranaca u oba tima - čak 15 na obe strane, 16 ako računamo trenera Andreu Trinkijerija.

Stranci su, naravno, godinama unazad predstavljali okosnice oba tima, ali, čini se, nikad toliko važnu ulogu nisu igrali kao ove sezone.

Džejms Gist, Stratos Perperoglu Foto: Marko Jovanović

Partizan je letos mahom dovodio samo inostrane košarkaše, a Zvezda je svom "nukleusu" od prethodne sezone pridodala još nekolicinu proverenih imena sa svetskog i evropskog tržišta.

Zvezda će danas najverovatnije biti lišena pomoći Stratosa Perperoglua, dok će Trinkijeri moći da računa na sve raspoložive pečalbare, mada je, kako se može čuti, otpisao beloruskog centra Arsjoma Parahuskog.

CRVENA ZVEZDA

Stranci (8): Derik Braun, Lorenco Braun, Stratos Perperoglu, Muhamed Faje, Bili Beron, Džejms Gist, Čarls Dženkins, Majkl Odžo

Domaći (8): Ognjen Kuzmić, Filip Čović, Dejan Davidovac, Nemanja Nenadić, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Nikola Jovanović

PARTIZAN

STRANCI (7): Kori Volden, Markus Pejdž, Artsjom Parahuski, Rašon Tomas, Nemanja Gordić, Vilijam Mozli, Žanis Pejners

DOMAĆI (7): Rade Zagorac, Ognjen Jaramaz, Dušan Miletić, Novica Veličković, Stefan Birčević, Nikola Janković, Uroš Trifunović

Nemanja Gordić, Vilijam Mozli, William Mosley Foto: Nikola Tomić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uter

    17. novembar 2019 | 15:52

    Nemamo ni domacu ligu a hocemo domace igrace? Nece da moze! I sve to zahvaljujuci jednom liku i njegovim licnim interesima.

  • cibos

    17. novembar 2019 | 14:45

    “Zemlja kosarke”

  • Nataša

    17. novembar 2019 | 15:42

    Najbolje da ukinu srpsku košarku, šta će nam. Samo ćemo da se blamiramo u budućnosti bez igrača. Novi se ne stvaraju. Inače Pejdž je Srbin, zar nije dobio pasoš prošle godine za Kup. Možda i slavu slavi 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA