Čopor pasa napao poštarku u Nišu: Iscepali joj pantalone, zadobila otvorene rane potkolenice

Poštarka, očigledno naviknuta da je psi lutalice redovno presreću, nije, kako kažu očevici, paničila već je probala da ih zaobiđe

Komentari

  • Blec

    30. januar 2020 | 08:51

    Čitajući o sve češćim napadima lutalica stekao sam utisak da se u ljude u Srbiji uvukao strah.Strah od kerova ali i od raznih keroljubaca.Navodim vam jedan poučan primjer iz Banjaluke.Bio sam svjedok kada je kerina na ulici uhvatila dijete za školsku torbu,dijete je spasio čovjek koji je krpio rupe na asfaltu.Čovjek je lopatom polomio kičmu kerini.Tada je čovjeka napala jedna keroljupka i to žestoko napala.U odbranu čoveka je priskočio veliki broj prolaznika a keroljupku je od linča građana spasila policija.

  • Aki

    29. januar 2020 | 22:56

    Ovi koji se ubiše od ljubavi prema kerovoma, objasniću nam svima da smo jako loši i ne vole nas kerovi pa nas zato napadaju. Ja bih voleo samo da idem svojim putem a kerovi svojim. Niti ih ne volim niti ih volim, nemam emocijea ptema njima.

  • PRC

    29. januar 2020 | 22:34

    Sa lutalicama bi se lako rešio problem, mnogo veći su problem ovi novokomponovani džukeloljubci.

    • 31. januar 2020 | 17:48

      Niki

      @PRC

      E ovako. Ja sam jedna od tih "dzukeloljubca". Volim pse i brinem se o uličnim redovno. Da se mi razumemo, niko ne počice da oni neće ujesti. Čak i kada gledate na youtube-u profesionalne trenere ili ljude koje vole pse, prvi oni kažu da nikada ne treba zaboraviti da su oni pre svega životinje. Ono što je nama (ljudima sto vole pse) problem jeste što su oni napušteni zbog nas samih, vaš komšija je mozda jedan od tih koji je izbacio psa na ulicu. E, mi se borimo najviše protiv toga. Njima je ulica dom, oni brane svoje mesto. Ako ne zelite da ima lutalica - sterilisite pse, ne izbacujte pse na ulicu, nemojte ni uzimati psa ako niste spremni za odgovornost. Kod nas u selu svakih mesec dana idu i kupe ih. Pokupe jednu ekipu i odmah se pojavi novih deset. Tako da ovo neće prestati sve dok se mi ne promenimo. Ali džaba ja ovo pišem, to vas ne interesuje. Vi samo želite da ih sve pobiju.

    • 1. februar 2020 | 08:22

      Duško

      @PRC

      Sve je to u redu što vi pišete, ali dali ste vi ili bilo koje udruženje za zaštitu životinja pokušali da progurate zakon o čipovanju svih pasa. Da se zna ko je vlasnik pa nek odgovora on za nebrigu. Najlakše je u prodavnica kupiti vreću granula i hraniti pse lutalice. Ja volim pse i posjedujem više rasa od čistokrvnih do mešanaca. Psima je mesto sa vlasnicima, a onima nažalost koji ih nemaju je mjesto u azilu.

    • 5. februar 2020 | 11:29

      Niki

      @PRC

      Vidite, ja se nalazim u selu i mogu pričati samo o našem stanju. Da smo tražili - jesmo. Njih to ne interesuje, ni sterilizacija, ni čipovanje. Sami dajemo pare i sterilišemo lutalice. Napravili smo i dogovor sa veterinarom da to bude veoma jeftino, ali opet nam nisu izašli u susret i odbili tu ideju. Čula sam da je i po gradovima bilo besplatno za sve , što bi značilo da se ljudi bore. To što ne piše u novinama ne znači da se nije desilo. Mogu da razumem tu potrebu da budu u azilu, jer ni za njih a ni za ljude nije sigurno da budu veliki čopori. No, mislim da vi niste bili u našim azilima. Ne znam da li je tako svuda, ali ja sam bila u našem i ono što sam videla je toliko mučenje. Ne to što su oni (psi) tužni, već to što oni nemaju ono osnovno. Pre nisam ni ja bila toliko "opsednuta" životinjama i njihovim pravima, ali kad sam bila u tom azilu i kad sam videla jedno tako malo kuče, mršavo kao kostur, da sa tolikom snagom skače i vrišti samo da ga primetite. Samo malo da imate saosećanja prema drugima bilo bi vam teško. Ne kažem, ulice nisu sigurne, ali postoji mnogo veći problem od pasa - mi. Svi žele da se ovo sredi a niko da se potrudi. Mi se borimo, dali smo predlog da mi to platimo, ali jednostavno niko nije zainteresovan za to. Jer je najlakše ili ostaviti pse na ulicu ili da ih sve pobijemo. To je tužna situacija naše zemlje. Jer da bi se nešto postiglo oni traže odredjen broj ljudi. Mi sami to ne možemo a vi ne želite da učestvujete.

  • baba smilja iz darosave

    29. januar 2020 | 21:46

    svako treba da ima sa sobom biber sprej suzavac tako da ako krenu na tebe ti imas sa cim da se branis.ako se desi zlo kod advokata i da se tuzi grad i nadlezni organi zasto nisu poveli racuna i resili problem

    • 29. januar 2020 | 22:49

      Toma

      @baba smilja iz darosave

      U pravu ste. Licno sam to osetio u centru Vracara u Beogradu!! Bez povoca i korpe na ulici sa vlasnikom koji se lazno legitimisao!! Vec pet godina traje sudski proces?! Sve vise je copora pasa lutalica, a onih sa vlasnikom pusteni smetaju po ulicama Beograda?! Tek mogu zamisliti kako je to po gradovima u unutrasnjosti a tek po selima?! Odmah se tu jave neke organizacije koje, brane,, te i slicne slucaj eve?! Zato, ovo je veliko pitanje za Drzavu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA