Poslednjih pet minuta sam utrnuo, laknulo mi je: Veličković opisao koliko mu znači pobeda u derbiju

Nije bilo lako ni iskusnom 33-godišnjem igraču Partizana

  • 4
Foto: Telegraf.rs

Kapiten Partizana Novica Veličković kaže da mu je laknulo posle velike pobede njegovog tima nad Crvenom zvezdom u meču sedmog kola ABA lige (75:72).

Partizan je tokom meča vodio i više od deset poena razlike, ali su na kraju nijanse odlučivale. Zbog tih nijansi, ali i činjenice da mnogi igrači crno-belih nisu imali iskustvo "večitog derbija" Veličković kaže da mu poslednji minuti nisu bili baš laki.

- Pravi derbi. Mislim da smo zasluženo pobedili, borili smo se i kontrolisali utakmicu uz neke padove, ali kažem to derbi nosi sa sobom. Toliko tenzije. Nama je bilo bitno da dobijemo ovo posle nekih poraza koje smo imali u poslednje vreme da se dignemo i na psihološkom planu. Čestitao bih Zvezdi na fer borbi i mojim saigračima, zahvalio navijačima. Naredna utakmica, vrlo bitna već u sredu za overu prolaza u narednu fazu Evrokupa - rekao je Novica posle meča.

On smatra da su borbenost, volja i želja presdudili i ovaj tesan derbi.

- To presudi svaki derbi. Rekao sam i pre utakmice da taktika radi svoje, ali verujte mi da taktika u ovoj utakmici se može meriti sa željom i borbenošću. Ja je volim zbog tog naboja. Naučili su i videli neki igrači, pribojavao sam se malo jer je prvi derbi mnogima, laknulo mi je što smo pobedili - dodaje Veličković koji opisuje kako se osećao kako se meč bližio kraju...

- Ja sam poslednjih četiri, pet minuta utrnuo. Imali smo priliku da rešimo meč i pre zadnjeg minuta, ali dobro, pobedi se ne gleda u zube, idemo dalje i to je to.

Publika je sve vreme bila uz Partizan koji je na ovom meču bio domaćin, ali uz "vetar u leđa" ta publika nosi i određeni pritisak.

- Nije lako igrati, nosi to neki pritisak, mi treba da iskoristimo da uz tu energiju igramo samo bolje i jače. Nekad to stvarno zna da bude kao da se zgrčimo i stegnemo, hoćemo da pokažemo mnogo, a to treba uvek da bude samo podrška i gurka napred - zaključio je Veličković.

Video: Čović u poslednjem napadu Zvezde nagazio aut liniju i oduševio grobare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Puritanac

    18. novembar 2019 | 10:26

    Časovi košarke i ljubavi. Bravo,Novice,bravo šampione. Simanicu se još vrti u glavi,posle one vožnje. Nije znao gde se nalazi,krenuo je sa loptom u teren iz auta...

  • Puritanac

    18. novembar 2019 | 08:14

    Vidi ti se na licu da si utrnuo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA