Tišina u svlačionici pre meča, tad sam video... Gordić otkrio kako je "znao" da Partizan dobija

Tesna pobeda nad evroligaškom

  • 2

Foto: Telegraf.rs

Košarkaš Partizana Nemanja Gordić kaže da Zvezda kao najveći rival izvlači najbolje iz njega i drago mu je što je njegov tim pobedio iako utakmica nije bila lepa za gledanje.

Crno-beli su pred svojim navijačima u Areni slavili sa 75:72, a Gordić je bio jedan od boljih pojedinaca u pobedničkom sastavu.

- Osećaj je fenomenalan, nije obična utakmica jer pobeda u derbiju znači više od dva boda. Nije bila lepa utakmica, mnogo promašenih otvorenih šuteva, loši procenti za tri, ali na našu sreću mi smo imali više energije i pokupili smo više lopti i ničijih skokova kad je bilo bitno - rekao je Gordić posle meča i dodao da je zadovoljan svojim izdanjem u poslednjoj četvrtini.

- Meni je drago da su ušle u poslednjoj četvrtini, trebalo nam je u tom trenutku, ali zahvalio bih se i publici, bila je dobra atmosfera. Nije lako bilo ni sudijama trude se da pogledaju sve što treba da bi doneli pravu odluku. To ubija ritam, ali na našu sreću smo pobedili.

Posebno mu je drago što je Partizan uspeo da pobedi ekipu projektovanu za elitno takmičenje, Evroligu. Gordić je doprineo trijumfu sa 12 poena i po četiri skoka i asistencije.

- Zvezda je evroligaška ekipa, to je zahtevno takmičenje i te ekipe igraju jaku košarku sa dosta kontakta, kao da ste bili u rudniku dva sata. Jako je zahtevno u oba pravca, ali drago mi je što je naša ekipa pokazala da može da se nosi sa evroligaškom Zvezdom.

Izrazio je nadu da će crno-bele u narednom meču protiv Ritasa bodriti bar isto onoliko ljudi kao protiv Zvezde, a onda je otkrio i jedan detalj iz svlačionice pre derbija.

- Nisam hteo ništa da komentarišem pre utakmice, ali osetio sam dobru stvar, bila je tišina u svlačionici praktično sve vreme. Momci su bili skoncentrisani i motivisani da možda posle lošijeg perioda što se tiče igre i rezultata makar pokažemo da smo i dalje onaj Partizan koji je odigrao fenomenalno protiv Kubanja pre 15, 20 dana. Sezona je naporna, nije umor nešto što stigne posle dva dana već sva ona putovanja sa početka, sve to stigne. Nije lako igrati u takvim okolnostima, ali smo protiv Zvezde imali pravu energiju - objasnio je Gordić.

Gordić je poznat kao neko ko igra dobro u mečevima protiv crveno-belih, što je pokazivao svojevremeno i kao igrač Budućnosti, ali kaže da je to prosto zato što najveći rivali izvlače najbolje iz igrača.

Video: Čović u poslednjem napadu Zvezde nagazio aut liniju i oduševio grobare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nix

    18. novembar 2019 | 09:03

    Ajde Gordicu ne dipr, ionako si igrac ispod proseka....

  • Aleksandar

    18. novembar 2019 | 03:31

    Daj bre momcino..nije tako. Bili ste spremni..cutite..i Zvezda razvali na tom koncetrisanom pocetku.. Bio je bolji Partizan, sad na kraju se mora reci, ali da si znao.. Ok, sve je to u korist tima i atmosfere. Dobar je bio ovaj decko, cekamo se na kraju kad bude cepanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA