≫ 

Gist besneo na klupi, iznenadni gost iz Ukrajine: 5 stvari sa derbija koje niste videli na TV-u!

I ovog puta brojne zanimljive situacije pored terena pratile su derbi

  • 18
Džejms Gist Foto: Telegraf

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 75:72 i tako upisali peti trijumf u aktuelnoj ABA sezoni. Takođe, Zvezda je treći put poražena, a 6. mesto na tabeli, svakako nije ono koje zadovoljava navijače. 

Posle skoro deset godina ponovo se igrao derbi u Areni, a oko 10.000 navijača videlo je tenziju i naboj, "sportsku tuču" na terenu o kojoj je pričao Andrea Trinkijeri na konferenciji za novinare, ali i tuču na tribinama, koja je brzo prestala.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Kao i većini slučajeva, mnogo toga nije moglo da se vidi na TV-u, pa su tako "kuliranje" Gista od strane Grobara, skandiranje male grupe navijača Zvezde i "posebni" gost iz Ukrajine bili samo deo zanimljivosti duela večitih rivala.

Grobari "iskulirali" Gista

Iako je bilo očekivano da će nekadašnji košarkaš Partizana Džejms Gist, koji je umesto crno-belog, obukao crveno-beli dres najvećeg rivala, biti dočekan "na nož", to se nije dogodilo.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Činjenica je da većina sportista koja pređe u redove najvećeg rivala može svašta da doživi, a psovke, vređanja i zvižduci samo su deo reportoara koje navijači "večitih" prikazuju. Ipak, kada je reč o Gistu, Grobari su za zvižduke i uvrede na njegov račun delovali prilično nezainteresovano.

Tako se Amerikanac najnormalnije zagrevao pred sam susret i sa Lorencom Braunom, neometano vežbao slobodna bacanja.

Tokom meča čuli su se zvižduci kada je ušao u igru i šutirao slobodna bacanja, ali bez pogrdnog skandiranja, koje je doduše bilo namenjeno za ostatak tima pre, posle i tokom meča.

Sa druge strane, da li zbog meča protiv bivšeg kluba, forme, ili kvalitetnog protivnika, tek, Gist nije imao svoje veče.

Video: Paklen doček za Džejmsa Gista, bivši igrač Partizana maši sve u dresu Zvezde

Gistov bes na klupi

Trema je bila prisutna kod tridesettrogodišnjeg košarkaša koji je za manje od 19 minuta ubacio tek 6 poena, uz 7 skokova i jednu asistenciju. Uz to, izgubio je 4 lopte, uz Filipa Čovića najviše na meču, i morao je van terena zbog pete lične greške.

Koliko je nervozan bio, vidi se i na snimku na kojem Gist izlazi sa terena, seda na klupu i baca peškir na pod.

Navijači Zvezde (ne)vidljivi u Areni

Saga oko prisustva navijača oba tima na derbiju nije potpuno rešena. Oko 1.000 ponuđenih karata Partizana, nije prihvataćeno od strane crveno-belih. Ulaznice su se našle u slobodnoj prodaji, a u Areni je bilo nekoliko desetina pristalica crveno-belih. Ipak, to nije bilo dovoljno za organizovano i glasno navijanje koje derbi zaslužuje.

Jarmolenko u čudu gledao navijanje Grobara

Ukrajinski fudbaler Andrij Jarmolenko posle utakmice na Marakani, gde su Ukrajinci remizirali sa Srbijom, došao je i na košarkaški večiti derbi, koji je posmatrao u društvu.

Pored njega je bio trener Andrija Milutinović, koji je dugo radio u Ukrajini i kondiciono priprema fudbalere i oporavlja ih od povreda.

Šutka i đuskanje košarkaša Partizana

Već je tradicija da kapiten Novica Veličković posle svakog meča sa svojim saigračima pozdravi navijače. To se desilo  i ovog puta, sa tom razlikom što se slavlje "otelo kontroli".

KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
KK Partizan - KK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Tako je umesto klasičnog" pevanja i međusobnog aplaudiranja viđena i mala žurka u režiji Novice, Zagorca, Jaramaza, ali i novajlija Mozlija, Voldena i Rašona Tomasa. Tako se đuskanje pretvorilo u prijatlejsko guranje, "šutku", koja je potrajala.

I sam Novica Veličković je objasnio koliko mu je ova pobeda značila, pa opuštanje i "đuskanje" i ne čudi.

- Ja sam poslednjih četiri, pet minuta utrnuo. Imali smo priliku da rešimo meč i pre zadnjeg minuta, ali dobro, pobedi se ne gleda u zube, idemo dalje i to je to.

KK Partizan - KK Crvena zvezda Košarkaši i navijači Partizana slave pobedu na derbiju; Foto: Marko Jovanović

Posle svega, derbi se vratio u Arenu deset godina kasnije, crno-beli su slavili, a do kraja sezone je još mnogo vremena koje bi i jedni i frugi morali da iskoriste, ako žele da osvoje takmčenje pre kojeg se dobija "uaznica" u Evroligu sledeće sezone.

ABA liga, 7. kolo

Subota

Igokea - Budućnost 72:83

Olimpija Cedevita - FMP 93:89

Nedelja

Mega - Primorska 73:79

Mornar - Zadar 18

Partizan - Crvena zvezda 75:72

Ponedeljak

Cibona - Krka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk idea Zagreb

    18. novembar 2019 | 13:40

    Gist shvatio da je dosao u klub bez imena i adrese

  • Dorcol

    18. novembar 2019 | 13:10

    Najslabija igra Partizana u poslednjih deset godina bila je dovoljna za pobedu protiv najskupljeg projekta na balkanu svih vremena!!!!

  • hr bbb

    18. novembar 2019 | 14:36

    Ovi GROBARI su nebseska sila ,cak mislimda su Bozja djeca..nema im ravnih u svijetu..jednostavno nisu sa ove planete..nenadmasni su u navijanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA