≫ 

Bjelica i Bogdan dabl-dablom presekli niz Seltiksa: Bostonov šut za pobedu izašao kao na filmu!

Fantastična završnica i dobro veče za Srbe

  • 1

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Boston Seltikse u nedelju uveče sa 100:99 u uzbudljivoj završnici odlučenoj u poslednjim sekundama, jednom sudijskom odlukom i jednim neverovatnim promašajem Kelta.

Kingsi su uz dabl-dabl Nemanje Bjelice i Bogdana Bogdanovića uspeli da prekinu i veliki niz Bostona, trenutno najbolju ekipu lige koja je vezala čak deset pobeda.

Bogdanović je imao 12 poena i deset asistencija uz tri skoka, dok je Bjelica imao isti broj poena, ali 14 skokova i sve to ne bi vredelo ništa da lopta posle floutera Markusa Smarta nije skliznula sa obruča iako se nekoliko puta odbila od njega.

Prethodno je Rišon Holms dobio faul pri skoku pod svojim košem, bio je hladan "kao špricer" i na 13 sekundi pre kraja je poen zaostatka pretvorio u poen prednosti za Kingse.

Dve ekipe su se i pre toga smenjivale u vođstvu, a Kraljevi su i minut i po pre kraja imali poen viška, a na kraju su ipak imali sreće da ne izgube.

Međutim, da su Kingsi ostali u ritmu sa početka meča, ne bi ni bilo drame jer je tim iz Sakramenta posle prvih 12 minuta imao isto toliko poena prednosti 30:18.

Već do sredine druge se Boston vraća u igru zahvaljujući Džejsonu Tejtumu i Bredu Vonamejkeru, ali su Kingsi do poluvremena ostali u prednosti.

Boston u trećoj pogotkom Džejlena Brauna dolazi do vođstva 56:55 i od tada do dva minuta pred kraj te četvrtine se igralo koš za koš. Boston preko Semija Odželeja i Džejlena Brauna stiže do +6, ali u poslednjih 12 minuta ulazi sa četiri poena plusa.

U četvrtoj su Seltiksi uglavnom održavali minimalno vođstvo sve do kraja kada je prvo Tejtum pogodio za 97:96, Hild je uzvratio, a Tajs je zakucao za 99:98.

Usledila je dramatična sekvenca u kojoj su Holms i Smart bili u skoku, sudije su pregledale snimak, a visokom igraču Kingsa su dodeljena bacanja koja je realizovao za pobedu.

Celtics Kings Basketball

Smart utučen posle promašaja za pobedu: Foto: Tanjug/AP Rich Pedroncelli

Apsolutno najzaslužniji za trijumf je poenterski bio Badi Hild sa 35 poena (14/24 iz igre). Pratio ga je Harison Barns sa 13 poena, posle čega su sledila dvojica srpskih igrača.

U Bostonu je više igrača bilo dvocifreno, ali je najviše imao spomenuti Braun - 18 poena, Tajs je uz 14 poena imao i deset skokova, Tejtum je takođe imao 14 poena, a Kemba Voker 15 uz devet asistencija.

Kingsi posle ove pobede nastavljaju dobar nalet jer su u poslednjih sedam mečeva pobedili pet puta. To je trenutno dovoljno samo za deseto mesto Zapada zbog lošeg starta sezone, dok je Boston sa deset pobeda i dva poraza prvi na Istoku.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Video: Boban Marjanović postigao najluđi koš u NBA karijeri

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA