≫ 

Mučno napadačko veče Zvezde: Alba trojkama razbila srpskog šampiona!

Crveno-beli su definitivno jedna od najlošijih ekipa ove sezone

KK Crvena zvezda - KK Asvel

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od berlinske Albe kao gosti u devetom kolu Evrolige sa 92:80.

Mučan napad, ofanzivni skokovi i trojke su obeležili meč u Mercedes Benc areni u Berlinu, u kom je Zvezda izgledala potpuno dezorganizovano i anemično, te je na kraju zasluženo izgubila.

Videlo se koliko su Zvezdi nedostajali Džejms Gist i posebno Stratos Perperoglu jer nije bilo nekoga ko bi mogao da "izmisli" poene u napadu srpskog šampiona tokom svih 40 minuta.

Alba se postarala da preko Gidraitisa, Hermansa i Sikme trojke pogađa sa fantastičnih 50 posto preciznosti (12/25), dok je Zvezda napad igrala mučno, odbranu šutera veoma slabo, a jedina svetla tačka su bili ofanzivni skokovi koji nisu bogzna kako pomogli.

Bili Beron nije mogao da prođe ili iskreira, Lorenco Braun je zaustavljen na jednoj trojci, a Alba je igrala stegnutu odbranu kojoj su jedino Majkl Odžo i Ognjen Kuzmić koliko-toliko parirali u prvom poluvremenu.

Najefikasniji su kod pobednika bili Rokas Gidraitis sa 22 poena, Luk Sikma sa 18 i osam skokova, Martin Hermanson je ubacio 16, a Nils Gifaj 13. U Zvezdi je najviše imao Majkl Odžo 12, a Ognjen Kuzmić 10 poena. Čović, Beron i Dobrić su imali po devet poena.

Bili Beron, Billy Baron

Foto: Nikola Tomić

Alba je meč otvorila serijom 6:0, ali nije delovalo kao da ima previše razloga za zabrinutost jer je kapiten crveno-belih Branko Lazić delovao kao "džoker" koji bi sa dve ukradene lopte mogao malo da razmrda svoj tim deafnzivno.

Ta energija je bila neophodna Zvezdi, ali ne i dovoljna, pošto je Luk Sikma od samog starta pod košem mučio Borišu Simanića. Kada se poenterski priključio i spomenuti Rokas Gidraitis, nemački tim je na isteku devet minuta igre imao prvu dvocifrenu prednost 21:11.

Zvezda je odgovorila mini-serijom na kraju prve deonice, ali je početak druge bio "horor" za tim Andrije Gavrilovića. Nils Gifaj je odigrao ključnu ulogu u novoj seriji Albe na početku drogo dela igre i Alba se odlepila na 29:15 već posle 12 minuta igre.

Ognjen Kuzmić

Foto: Marko Jovanović

Majkl Odžo je u tim trenucima imao "svojih pet minuta" kada je poentirao i skakao, ali prednost Albe nije opadala iako su i Odžo i Kuzmić sakupili po deset poena pre poluvremena.

Mučenje u napadu Zvezde je došlo do izražaja tek u finišu druge deonice kada su Nemci stigli i do prednosti od 17 poena posle trojke Gidraitisa. Zvezda je u poslednjih minut i po, dva vezala nekoliko 2+1 napada, pa je na pauzu između dva poluvremena otišla sa 46:34.

Zvezda je u nastavku stegla odbranu i terala Albu na greške, ali je nastavila da greši u napadu pa nemački tim puna tri minuta nije mogao da poentira u nastavku, ali je Lorenco Braun ubacio samo četiri poena za Zvezdu.

Bilo je pitanje trenutka kada će Alba opet proraditi spolja i to se desilo u verovatno prelomnom trenutku treće četvrtine. Lorenco Braun je krenuo na prodor uz čeonu liniju, promašio je zicer, Gifaj je na drugoj strani ubacio trojku, a Zvezda je umesto -6 gubila 11 poena - 49:38.

Majkl Odžo

Foto: Marko Jovanović

Od tog trenutka Matisek, Hermanson i Gidraitis su nastavili da nižu trojke, a Alba je vodila konstantno dvocifrenom razlikom sve do kraja treće četvrtine.

U četvrtoj je Albu razigrao Lendri Noko koga niko u reketu Zvezde dva, tri napada nije mogao da odbrani, raspucali su se Beron i Čović, pa su se crveno-beli držali na deset poena minusa do sredine poslednje deonice.

Tada je Hermanson poentirao posle ofanzivnog skoka uz faul Kuzmića, Gidraitis je potom ubacio novu trojku i Alba je praktično već tada, tri minuta pre kraja overila pobedu jer je otišla na 87:73.

Nemački tim je rutinski priveo meč kraju, a Zvezdi je ostalo da se priprema za naredni meč za dva dana u Kaunasu. Crveno-beli sada imaju skor od dve pobede i sedam poraza u Evroligi i zauzimaju poslednje, 18. mesto, dok je Alba posle trijumfa 14. sa tri pobede i šest poraza.

Četvrta četvrtina:

Foto: Telegraf.rs

40. minut - Novi faul i nova slobodna bacanja za poene Sikme, Dobrić precizan za dva, kao i Lorenco Braun koji postavlja konačan rezultat utakmice - 92:80.

39. minut - Dvojka Nikole Jovanovića, Šnajder poentira na drugoj strani, Gifaj zatim blokira Jovanovića (89:75). Jovanović poentira sa linije penala, Sikma ne greši sa linije penala - 90:76 za Albu.

38. minut - Hermanson još jednom lepo naskače sa linije penala, lagani poeni i praktično potvrda pobede nemačkog tima - 87:73.

37. minut - Davidovac polovičan sa linije penala, Gidraitis ubacuje trojku koja je titrala po obruču i na kraju ušla. Beron je lepo uposlio Davidovca pod košem - 85:73 za Albu.

36. minut - Poeni uz faul Hermansona posle ofanzivnog skoka, osvetilo se Zvezdi loše građenje obruča - 82:70.

35. minut - Trojka Berona, poeni Brauna, Noko i dalje nezaustavljiv - 79:70 za Albu i ofanzivni skok posle dobre odbrane Zvezde.

34. minut - Poentira Noko iz reketa, a Čović ubacuje šut sa distance za Zvezdu - 77:64.

33. minut - Ekstra-pas za Berona u uglu, Amerikanac precizan za tri i ostanak Zvezde u igri - 73:62.

32. minut - Lendri Noko precizan za dva, Gidraitis takođe, a Zvezda malo šta može trenutno da brani - 73:59.

31. minut - Trojka Dobrića, pa dvojka Sikme - 69:59 za Albu.

Treća četvrtina:

Filip Čović

Foto: Marko Jovanović

30. minut - Trojka Bilija Berona, poeni Albe sa linije bacanja, a Gidraitis dodaje trojku (67:52). Čović je pogodio dva slobodna bacanja za kraj treće četvrtine - 67:54.

29. minut - Trojka Filipa Čovića u padu i šut iz očaja, puka sreća za pleja Zvezde u novom loše izgrađenom napadu (62:48). Čović fauliran i polovičan sa penala - 62:49 za Albu.

28. minut - Duel Odža i Timana pod košem Albe, em centar Zvezde dobija faul, em Timan ostaje bez jednog zuba (59:45). Trojka Matiseka - 62:45.

27. minut - Gifaj pogađa uz kontakt i faul (56:43), Odžo pravi faul u napadu, a Čović loše organizuje napad što Hermanson kažnjava trećom trojkom - 59:43 za Nemce.

26. minut - Jedanaesti poen Sikme posle finte šuta za tri i onda laganog floutera sa četiri, pet metara. Trojkom odgovara Derik Braun - 53:43 vodi Alba.

25. minut - Dženkins precizan sa distance ali za korak gazi trojku, Noko lepo okreće pod košem - 51:40 za Albu.

24. minut - Alba gubi loptu i ispunjava bonus faulom Hermansona. Braun promašuje zicer iz prodora, Gifaj ubacuje trojku i umesto šest razlike, Zvezda gubi 11 - 49:38.

23. minut - Lopta teško ide u napadu Albe, ali to Zvezda ne koristi u napadu jer se nastavlja loša forma iz prvog dela... Tek iz kontre Lorenco Braun polaže na obruču 46:38 za Albu.

22. minut - Derik Braun je probao da prođe na drugi obruč i nije bio precizan. Lazić gubi loptu.

21. minut - Braun ubacuje prve poene na početku drugog poluvremena, Erikson promašuje trojku na isteku napada jer je Zvezda odigrala dobru odbranu - 46:36.

Druga četvrtina:

Majkl Odžo

Foto: Marko Jovanović

20. minut - Opet loš napad i još jednom sreća za Zvezdu! Kuzmić hvata ofanzivni skok posle promašenog floutera Berona, pogađa i dobija faul (44:34). Timan hvata ofanzivni skok posle promašene trojke Gidraitisa i ubacuje nove poene 46:34 za kraj poluvremena i +12 u korist Albe.

19. minut - Timan krade loptu, Gidraitis daje trojku, +17 za Albu! Kuzmić na drugoj strani poentira uz faul - 42:28 vodi Alba. Davidovac se uključuje u napad i pogađa i on uz faul - 42:31, smanjena prednost Nemaca.

18. minut - Gidraitis u kontri posle blokade na Beronu, Alba sve bolja, Zvezda igra mučno u napadu - 39:25 za domaćina.

17. minut - Konačno lepa akcija Zvezde, Čović prolazi i asistira za zakucavanje Odža - 37:25 za nemački tim.

16. minut - Davidovac ne pronalazi dno mrežice sa trojke, Gidraitis izlazi iz bloka i rešava napad - 35:23.

Foto: Telegraf.rs

15. minut - Sikma bez mnogo muke poentira pored Davidovca, Odžo iz odbojke poentira i vraća promašaj Nikole Jovanovića u obruč - 35:23 vode Nemci.

14. minut - Čović pronalazi Brauna pod košem, ovaj dobija rampu, a Alba se dobro brani. Sikma na drugoj strani prikucava alej-up iz auta, a igrači Zvezde kao da su odsutni. Odžo srećom pogađa iz okreta - 33:21 za Albu.

13. minut - Noko poentira ispod koša za Albu, Braun za Zvezdu. Odžo u međuvremenu fauliran pod košem - 31:19 za Albu.

12. minut - Sikma sve to kažnjava trojkom za +11 i najveću prednost Albe od početka meča - 26:15. Nije ova prednost potrajala dugo, Gifaj je ubacio novu trojku, a Alba demolira Zvezdu 29:15.

11. minut - Dobrić faulira Gifija, Nils dobija dva penala, a Zvezda prokockava šansu jer ističe napad, a ni Odžo ni Čović nisu smeli da rešavaju.

Prva četvrtina:

Branko Lazić

Foto: Marko Jovanović

10. minut - Dobrić pogađa u tranziciji posle konačno jedne dobre odbrane Zvezde. Odžo potom promašuje horog posle ofanzivnog skoka, ali se ispravlja posle dodavanja Dženkinsa - 21:15 za Albu na kraju prve četvrtine.

9. minut - Trojka Eriksona za 21:11 i prvu dvocifrenu prednost Albe.

8. minut - Druga trojka Hermansona, raste prednost Albe 16:9. Dobrić u prodoru po boku naslanja loptu visoko na tablu i pogađa, ali Nils Gifaj to rešava pod košem 18:11.

7. minut - Nova poklonjena lopta Zvezde. Nije iskorišćen napad, a pre toga je Sikma zatvorio Ognjena Kuzmića.

6. minut - Gubi loptu Braun, Lazić je krade i onda posle finte u prodoru asistira za Kuzmića. Gidraitis na drugoj strani ubacuje trojku - 13:9 za Albu.

5. minut - Gidraitis fauliran pri šutu, realizuje oba slobodna bacanja, a Lorenco Braun uzvraća trojkom! Konačno poeni van linije 6.75 za Zvezdu - Alba ima prednost 10:7.

4. minut - Lazić ne ubacuje trojku iz kornera, ali krade loptu i polaže lagano u koš  (8:4).

3. minut - Kuzmić upisuje prve poene posle asistencije Berona, pa Beron promašuje trojku. Gidraitis ostaje sam pod košem - 8:2 za Albu.

2. minut - Novi promašaj Kuzmića iz reketa, poeni Sikme pored Simanića, pa onda izgubljena lopta Lorenca Brauna i trojka Albe koja vodi 6:0 na startu.

1. minut - Kuzmić ne pogađa iz rolinga, Sikma ide do koša posle finte i dobija rampu, ali i faul Simanića - vodi Alba na startu 1:0.

Video: Grmi romska pesma iz Zvezdine svlačionice

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    19. novembar 2019 | 22:00

    Citajte komentare od gospode iz zeleznika i videcete kolika je razlika izmedju nas i njih. Cim se gubi odmah psuju i svasta pricaju..ja posle svakog porazanjos vise volim moj Partizan,ludog Zagorca,Pejdza i sve njih.

  • AntiRom

    19. novembar 2019 | 21:48

    Ajde kreirajte dizajn grba i smislite novo ime, 2011' se ponavlja.Sad nosimo koševe iz železnika, mali kalemegdan smo već opustošili

  • Ljudi

    19. novembar 2019 | 22:04

    A gde vam je Žika Živac?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA