Dva rekorda za igrače Albe protiv Zvezde: I ovo je pokazatelj koliko su gosti bili loši u Berlinu

Crveno-beli nikako da dođu do igre i rezultata

  • 2
rokas gidraitis Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde nisu se proslavili ni protiv Albe, poraženi su glatko u Berlinu (93:80) uz mnogo problema u svim fazama igre, naročito u samoj organizaciji napada.

Knfuznu partiju Gavrilovićevog tima neumoljivo su kažnjavali šuteri domaćeg tima, pre svih Gidraitis i Sikma, koji su upravo na ovom meču upisali svoje najbolje poenterske brojke ove sezone.

Litvanac je meč završio sa 22 poena (trojke 4/8), a Amerikanac sa 19.

Obojica su posle meča naznačili važnost trijmufa svog tima, trećeg u sezoni u zgusnutom nritmu utakmica na dva fronta.

- Mislim da smo odigrali dobru utakmicu... Sve što smo hteli je da igramo dobar napad, dobru odrbanu, i mislim da smo u tome uspeli danas. Stopirali smo zvezdine ofanzivne skokove i druge napade, napredujemo iz utakmice u utakmicu i verujem da ćemo biti još bolji - rekao je prvi strelac Albe protiv Zvezde Rokas Gidraitis.

Njegov saigrač Luk Sikma upisao je evroligaški rekord karijere.

- Da, ovo mi je rekord, jer nisam igrao mnogo evroligaških utakmica. Više od svega, zadovoljan sam kako je ekipa odreagovala da pobedi kod kuće protiv dobrog tima kakav je Zvezda, posle niza utakmica koje smo imali na strani. Velika pobeda za nas. Svesni smo da je sezona duga, imali smo nekoliko poraza od jakih rivala, ali ono što je najvažnije je da moramo da radimo svaki dan i da verujemo da će rezultati doći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA