≫ 

Bertomeu "zatvora" Evroligu: Biće 16 A licenci i dva finalista Evrokupa: Srpski klubovi u problemu

Direktor najjačeg evropskog takmičenja objasnio koji su planovi za budućnost

  • 30
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu

Foto: Marko Todorović

Prvi čovek Evrolige Ðordi Bertomeu najavio je da je plan da takmičenje skoro "zatvori" sa 16 klubova sa A licencama i još dva kao finalistima Evrokupa.

Bertomeu je u Milanu, gde je prisustvovao cerenomiji povlačenja broja 11 u čast Dina Menegina na meču Olimpije i Makabija iz Tel Aviva (92:88), poručio da će za dve nedelje biti poznato više informacija.

- Prvi korak je da napravimo model od 16 dugoročnih licenci. Računamo na klubove, ne na prvenstva, jer ih vlasnici drže. Imamo iluziju, koja nije toliko nerealna, da dobijemo klub iz Engleske - rekao je Bertomeu, a prenosi Sportando.

Majkl Odžo

Foto: Marko Jovanović

Ostaje pitanje koliko dugo i da li će u budućnosti ABA liga imati mesto u Evroligi, pošto od sledeće sezone ima samo prioritetno mesto, a ne znači da će igrati Evroligu. Takođe, kako je rekao gledaće se klubovi, koji imaju novca i vlasnike, a ne prvenstva, što znači da će za ABA ligaše, pogotovo Zvezdu u Partizan mesto u Evroligi biti samo kroz Evrokup, jer nemaju vlasničku strukturu.

- Želimo klubove kao što su Valensija i Virtus Bolonja. Procenjićemo situaciju -, naveo je Bertomeu, uz napomenu da Evroliga neće biti zatvorena jer će imati pristup preko Evrokupa.

Video: Košarkaši Partizana napravili šutku pred Grobarima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan.

    20. novembar 2019 | 15:09

    Ja mislim da će tu biti mesta za Partizan. Ipak je najznačajniji ime u basketu sa ovih prostora. Realno, neprozivam nikoga.

  • Duke

    20. novembar 2019 | 15:07

    Pa sta da ocekujemo???Da ste vi gazde da li bi ukljucili zvezdu u takmicenje???Gube svaku,zadnji na tabeli,gledalaca dođe dve do tri hiljade.Nisu napravili nijednog igraca evropske klase.Cu evropske???Ni za aba ligu.I kakav mu je interes da recimo Zvezda dobije A licencu???

  • Dorcol

    20. novembar 2019 | 15:15

    Partizan da gleda sebe!Da proba da dođe do finala eurocupa i da igra evroligu a ovi ostali neka rade sta hoce!Neka se opet ugase pa upale i sve tako!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA