≫ 

Partizan jeftino ispustio +18, pa dotukao Ritas za drugu fazu Evrokupa!

Bilo je oscilacija, ali je Partizan sprečio dramu!

  • 51
KK Partizan - KK Ritas

Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Ritas u Evrokupu sa 86:81, što je u 8. kolu donelo prvi cilj u takmičenju!

Crno-beli su overili drugu fazu Evrokupa dva kola pre kraja, pošto je Ritas u Areni pao posle dominacije beogradskog tima u većem delu meča!

Rade Zagorac

Foto: MN Press

Zahvaljujući tome, crno-beli mogu rasterećenije da odu na gostovanje Lokomotivi 11. decembra, a Limož će na kraju doći u Beograd, sedam dana kasnije, za kraj grupne faze.

Sam meč sjajno je otvorio Rade Zagorac kao strelac prvih 12 poena ekipe, u tom periodu je Ritas dominirao, pa je nekadašnji igrač Memfisa čekao da mu se pridruže saigrači. Prvu pravu reakciju Partizan je imao kroz sjajne blokade Mozlija, čak četiri je vezao u kratkom razmaku i poljuljao samopouzdanje Ritasu, kome nije padalo na pamet da se ponovo laganije došeta do reketa.

Andrea Trinkijeri

Foto: MN Press

U egal ritmu, nadovezao se i Tomas blokadom pred kraj poluvremena, koje je začinio Gordić trojkom, na najdužu pauzu otišlo se sa 46:40.

Probali su Litvanci da još jednom uzvrate na startu drugog poluvremena, ali je pred kraj perioda Partizan prelomio serijom 6:0 za prvu dvocifrenu razliku na utakmici. Nadovezali su se Gordić i Pejdž, a Rade Zagorac je sve nade Ritasa raspršio kada je ušao u igru na početku 4. perioda. Vezao je pet poena za 75:57 i trasirao put ka sigurnom trijumfu, iako je Partizan sebi dozvolio da malo strepi kada je +18 pretvoreno u klackalicu dvocifrene razlike.

Ipak, trojka Jaramaza je napravila dovoljnu distancu i nije bilo raspleta koji bi Partizan uvukao u penal završnicu. PRvi strelac ekipe bio je Rade Zagorac sa 17 poena, Tomas je dodao 16, Jaramaz 14, a Mozli 10 uz četiri blokade.  Na drugoj strani je odskočio Bendzijus sa 15 poena.

PARTIZAN - RITAS 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24)

Partizan: Volden 3, Zagorac 17, Pejdž 9, Gordić 7, Jaramaz 14, Miletić, Birčević 1, Janković 6, Tomas 16, Pejners, Trifunović 3, Mozli 10

Ritas: Sirvidis 11, Bikauskis 3, Gidraitis, Kairis 8, Holovej 7, Kruz 10, Ehodas 7, Girdzijunas 6, Bendzijus 15, Blaževič 7, Berstou 7, Butkevičijus

TOK MEČA, PARTIZAN - RITAS

40. MINUT - KRAJ, Partizan je overio drugu fazu, Mozli je raspršio nade rivala zakucavanjem!

38. MINUT - Seriju 8:0 prekinuo je Jaramaz, posle dvojke pogodio je i trojku za +11! Ipak, identičan je bio odgovor Bendzijusa.

37. MINUT - Previše je Partizan dozvolio Ritasu, na šest razlike je prišao gostujući tim preko Bendzijusa i Ehodasa!

35. MINUT - Ponovo je bio nervozan Trinkijeri, i to sa dobrim razlogom. Jeftino je od +18 razlika pala na 11 poena.

33. MINUT - Počeo je Partizan da gazi goste, Rade Zagorac se ponovo razigrao, pogodio je trojku, pa dvojku i došao do 17. poena na utakmici! Nije ga bilo na delu od 1. perioda, sada je rešio da dotuče Litvance.

KK Partizan - KK Ritas

Foto: MN Press

30. MINUT - U pravo vreme je dodao gas tim crno-belih, Gordić je ukrao loptu i pogodio, da bi Pejdž postigao poslednji koš u periodu igre za 68:57!

29. MINUT - Mini serija Partizana 6:0 donela je prvu dvocifrenu razliku na meču pri 66:55!

26. MINUT - Prodrmao je malo publiku Jaramaz zakucavanjem, ali je tek trojka Pejdža naterala goste da se alarmiraju tajm-autom pri 60:53!

23. MINUT - Vodi Partizan sa samo dva poena razlike, žilavi su Litvanci i agresivno su otvorili drugo poluvreme, što im se isplatilo, naročito je Pako bio dobro raspoložen, doveo je tim na 53:51.

KK Partizan - KK Ritas

Foto: MN Press

20. MINUT - Opao je tempo i sve se češće išlo na liniju penala, to je prekinuo u idealnom momentu Janković, ukrao je loptu Girdzijunasu i zakucao u kontri, onda je Gordić ubacio trojku za 46:40. Uzvratio je Bickauskis za kraj poluvremena i šest razlike.

18. MINUT - Prešlo se u neizvesnost ritma "koš za koš", na svaki Partizanov pogodak je uzvratio Ritas, pa je posle Girdzijunasa Jaramaz bio strelac sa linije penala za 37:34.

15. MINUT - Popustio je opet Trinkijerijev tim, Ritas je prišao na poen zaostatka serijom 8:0.

12. MINUT - Drugi period počeo je odlično za Partizan, Volden je ubacio trojku, nadovezli su se Janković i Pejdž za +9!

KK Partizan - KK Ritas

Foto: MN Press

10. MINUT - Tomas je približio na 18:21 crno-bele, čini se da je Mozli blokadama prodrmao ekipu. To se potvrdilo trojkom talentovanog Uroša Trifunovića za izjednačenje. Potom je iz kontre Gordić servirao Mozliju zakucavanje za preokret i 23:21 u poslednjem trenutku deonice.

8. MINUT - Zaškripalo je opasno u igri Partizana, nove poene doneo je još samo Gordić sa linije slobodnih bacanja! Na srću po crno-bele, Mozli je dominirao sa trećom blokadom, prilično brutalnom!

7. MINUT - Šansu je dobio i Trifunović umesto Zagorca, koji je zaslužio odmor posle početka koji je izneo. U međuvremenu je Tomas pogodio samo jedno bacanje, ali je Ritas održao +4.

6. MINUT - Ne morate ni da pogađate ko je strelac za Partizan, Zagorac je opet pogodio, ali je na 12:17 goste odveo Bendzijus, dovoljno da Trinkijeri traži tajm-aut i izvede Jaramaza, Pejdž je na parketu.

KK Partizan - Ritas

Foto: Telegraf.rs

5. MINUT - Čeka Partizan da još neko proradi, ponovo je Ritas vratio prednost, za to su se pobrinuli Holovej trojkom i Martinas.

4. MINUT - Kakav početak Radeta Zagorca, dao je svih 10 poena Partizana pri 10:8! Doprinos je dodatni imao i Birčević, koji je lukavo iznudio faul u napadu, i to protiv Berstoua koji je bio u dobrom naletu da opet poentira.

3. MINUT - Nije baš idealno počelo po crno-bele, vodili su gosti koševima Kruza i Berstoua, na šta je Rade Zagorac uzvraćao sa dva koša.

Crno-beli su propustili meč lopte za novu fazu protiv Venecije i Tofašu, pa je Ritas prilika da se matematički overi prolazak dva kola pre kraja.

Tim Andree Trinkijerija je prošlog vikenda pobedio Crvenu zvezdu i napravio dobru podlogu za novu utakmicu, u kojoj je neophodno napraviti iskorak u odnosu na Lokomotivu i Limož.

Grupa B, 8. kolo

Tofaš - Venecija 73:80

Partizan - Ritas 86:81

20.45 Limož - Lokomotiva

Video: Da li je Gavrilović zasmetao Pejdžu u poslednjem napadu Partizana?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    20. novembar 2019 | 22:04

    Odlična igra tako igra Partizan. Samo jedno ime znam Partizan Beograd🖤🖤🖤Volim Partizan!

  • Nesa CZ

    20. novembar 2019 | 21:35

    Gledam ovo i nije mi jasno kako nas grobari nisu tukli sa 15-20 razlike? Ovo je za nas atomska kosarka.

  • ZZ

    20. novembar 2019 | 23:10

    Da je kojim slučajem zvezda pobedila(jes nerealno) ovde ne bi mogao da pročitaš ništa drugo sem izjava trenera, igrača, Čovića, ekonoma, tetkice, prodavca semenki, kojekakvih glumaca, a ovako jedna do dve vesti i to je to. Al nemamo mi zvezdinu reviju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA