≫ 

Da li su mi igrači okrenuli leđa? Pitajte njih! Obradović oštar posle debakla protiv Barse

Ne zna više kako da pokrene ekipu, ali veruje da će doći do preokreta

  • 14
Želimir Željko Obradović

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Fenerbahčea doživeli su novi udarac, Barselona ih je pobedila sa 26 poena razlike, a trener Željko Obradović suočava se sa možda i najkriznijim momentom velike karijere.

Verovatno se ni sam ne seća kada je imao ovakav loš niz, a mnogi se pitaju da li su mu igrači okrenuli leđa.

- Ako želite to da znate, šta igrači misle o meni, morate da pitate njih. Ja se uvek trudim da im pomognem. Razumete da smo prošli kroz mnogo teških situacja, ali dešavalo se i pre. Nikad nisam brinuo za tračeve, ne brinem ni sada - odbrusio je Željko, pa se nadovezao.

- Ovo mi je sedma godina u Fenerbahčeu, gde god idemo, navijači su uz nas. Išli smo na fajnal for pet puta u poslednjih šest godina, nikada se ovako nešto nije dogodilo. Fanovi su bili uz nas i večeras, pokazali su mi neverovatnu podršku otkad sam ovde.

Obradović je dobio veliku podršku uprave uoči ove utakmice, ali ima i dalje veoma težak zadatak da trgne tim, koji je na začelju Evrolige sa 2-7, što je učinak Crvene zvezde i Zenita.

- Nije bitno koliko traje sezona, ako budemo igrali kao danas. Ovo je tim bez karaktera, to je moj osećaj sa klupe. Lovernj i Veseli su na 20 posto i to je veliki problem. Ali insistiram na drugim stvarima, povrede su izgovor koji ne volim. Prošle godine smo igrali bez važnih igrača i imali smo karakter.

Palo je podsećanje na tajm-aut protiv CSKA kad je vređao igrače.

- Zanimljivo pitanje, trener sam 28 godina, sve što sam mogao, pokušao sam da pomognem igračima, nemam dilemu da li ću se i dalje boriti. Imam neke rezultate kao trener, pojedini od njih nisu loši. Može se razumeti sve o ljudima u teškim momentima, ovo nije prvi. Ja sam u miru sa samim sobom, "dajem loptu" igračima da odgovore na vaša pitanja.

Video: Pero Antić poslao poruku Zvezdi, pa prozvao Bogdana Bogdanovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Thessaloniki

    21. novembar 2019 | 08:45

    Zeljko, dodji u Partizan, ali sacekaj samo da uzmemo EuroCup sa Andreom...

  • Laky

    21. novembar 2019 | 08:39

    Prodali su par najboljih igraca, a par Turaka doveli koji nisu ni blizu vrhinskog nivoa. Plus Datome, Veseli i Lovernj van forme. Plus panj Stimac koji nijr za nivo koji jr Zelhko i Fener.

  • Max

    21. novembar 2019 | 08:56

    Naravno, kad drvo Stimac igra i jos par balvana iz Turske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA