≫ 

Magični Dončić oborio 3 NBA rekorda za jedno veče: Ovakvo čudo košarka još nije videla!

Slovenac igra u neverovatnoj formi

  • 20
Luka Dončić, Dalas Maveriks

Luka Dončić poentira u duelu protiv Golden Stejta; Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić je čudo kakvo NBA liga dugo nije videla! Zvezda Dalas Maveriksa nastavlja da impresionira u najjačoj ligi sveta, a ovoga puta je oborio novi rekord još jednim fenomenalnim tripl-dablom.

Slovenački reprezentativac je postigao 35 poena uz 10 skokova i 11 asistencija u brutalnoj pobedi Dalasa nad Golden Stejtom od 142:94! Podatak koji posebno "obara s nogu" jeste da je sve to uradio za svega 25 minuta i 30 sekundi na parketu, što je najmanje u istoriji da je bilo dovoljno jednom igraču da ostvari tripl-dabl uz 30 ili više poena.

Dončić je već posle prve četvrtine imao 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Pitanje je samo kakav bi bio njegov učinak do kraja meča da ga je trener pustio da igra do kraja i da ga nije izvadio iz igre krajem treće deonice, nakon čega se više nije vraćao u igru.

Luka Dončić, Dalas Maveriks

Dončić sa klupe pozdravlja poene saigrača; Foto: AP/Tanjug

Samo pre nekoliko dana Dončić je u pobedi nad San Antoniom postigao 42 poena i tako ušao u istoriju, jer je uz Lebrona Džejmsa jedini koji je postigao tripl-dabl uz 40 poena pre svog 21 rođendana.

Novo dostignuće stiže samo nekoliko dana kasnije, a nema sumnje da su pred njim novi veliki rekordi, jer ovakav biser se rađa jednom u 20 godina!

Dončiću je ovo sedmi tripl-dabl u sezoni, što je najviše za jednog igrača u prvih 14 mečeva sezone još od Oskara Robertsona, koji je imao 11 u sezoni 1961/62!

Luka Dončić, Dalas Maveriks

Dončić pogađa pored igrača Golden Stejta; Foto: AP/Tanjug

Upravo je legendarnog Robertsona prestigao Dončić u trećem rekordu koji je oborio za veče, jer je do sada on držao rekord kao najmlađi igrač koji je ostvario uzastopni tripl-dabl sa najmanje 35 postignutih poena. Taj rekord sada ide u ruke Slovenca, koji će 21 godinu da napuni 28. februara 2020. godine.

Četvrto veliko dostignuće Dončića jeste podatak da je trenutno jedini uz Robertsona i Rasela Vestbruka koji u jednoj sezoni ima prosečan skor na granici tripl-dabla. Trenutno Dončić postiže prosečno 29.9 poena, 10.7 skokova i 9.4 asistencije i među pet je u poenima i asistencijma i jedini je koji je u top 15 u sve tri kategorije.

Video: Boban Marjanović postigao najluđi koš u NBA karijeri

Zvezda se nalazi u veoma lošoj seriji, izgubila je od Reala, Asvela, Partizana, Albe… i večeras (19.00) ide na noge Žalgirisu. Kvota na pobedu crveno-belih je čak 4,00, dok je kec mnogo izvesniji i samim tim, kvota je 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Žalgiris - Zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    21. novembar 2019 | 09:55

    Najbolji igrač sa ovih prostora u NBA, ikada.Sa dvedest godina on se igra sa njima.

  • Geras

    21. novembar 2019 | 09:44

    Koji grešku je čovek napravio što nije zaigrao za Srbiju..... Strasno

  • Goran

    21. novembar 2019 | 08:34

    Za 14min i 33sekunde, najbrze ostvareni trple double od kada postoji statistika u poslednjih 20 sezona drzi Nikola Jokic, imao je 16-10-10 za 14 i po minuta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA