≫ 

Srpski Hulk i basketaški magiko oduševili planetu: Vuković i Bulut u trci za FIBA 3x3 igrača sezone

Glavni sud o tome ko je bio najbolji tokom prethodnih 365 dana daće publika, a u konkurenciji nalazi se sedam imena.

  • 3
Nikola Vuković Printscreen: Youtube/FIBA3x3

Najbolji svetski timovi u basketu 3x3 završili su sezonu, posle koje se „podvlači crta“ i proglašavaju najbolji, među kojima su i srpski basketaši Nikola Vuković i Dušan Domović Bulut. 

Sjajni potezi, maestralna zakucavanja i partije na vrhunskom nivou Nikole Vukovića tokom čitave sezone nisu promakle ljudima iz FIBA 3x3, koji su našeg basketaša stavili u krug kandidata na glasanju za najspektakularanijeg igrača sezone.

Vuković je iz beogradskog tima Zemun 3x3 i jedan je od glavnih kandidata za osvajanje ovog priznanja. Izbor se vrši glasanjem  na zvaničnom sajtu FIBA 3x3 do 4. decembra.

Podsetimo, popularni Hulk je bio jedan od kandidata za ovu nagradu i prošle godine, kada mu je zamalo umala, a titula najspektatularnijeg igrača mastersa u Pragu, nominovala ga je za ovo priznanje.

Sa druge strane, u konkurenciji je i jedan od najboljih basketaša planete Dušan Domović Bulut koji iz meča u meč podiže ljubitelje 3x3 basketa na noge. Njegov tim "Novi Sad Al Wahda" za koji igra sa Markom Savićem, Markom Žderom i Dejanom Majstorovićem već mnogo puta ispisao istoriju ovog sporta, a preostao je joše jedan zacrtani san, Olimpijske igre.

Za srpske basketaše možete glasati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA