≫ 

Španci zbog Dončića masovno počeli da putuju u Dalas: Slovenac izazvao turistički bum ka Teksasu!

Slovenac je trenutno glavna atrakcija Dalasa

  • 5
Luka Doncic, Dalas Foto: AP/Tanjug

Tek je dve sezone u NBA ligi, a Luka Dončić čini čuda u najjačoj konkurenciji. Već je za almanahe ono što radi na terenu ove sezone, oborio je nekoliko rekorda, a još jedan prethodne noći u demoliranju Klivlenda.  

Luka je postao prvi igrač Dalasa koji je vezao tri meča sa 30+ poena još od Dirka Novickog u 2010. godini.

Sve ovo što radi Slovenac izaziva veliku pažnju navijača iz čitavog sveta, košarkaški fanovi sa oduševljenjem prate njegove igre, a mnogi su željni da i na licu mesta da svedoče čarolijama momka od oca Srbina i majke Slovenke.

Tako je veliki broj Španaca uvrstio Dalas kao obaveznu turističku destinaciju, upravo zbog Dončića, a specijalzovani portal za prodaju karata za sportske manifestacije  "Hellotickets", donosi informaciju da je broj prodatih karata za utakmice Mevsa uvećan za čak 56 procenata u odnosu na prethodnu sezonu, i to od sve od Španaca.

NBA LA Lejkers Dalas Maveriks Luka Dončić u duelu sa Lebronom Džejmsom Foto: Tanjug/AP

Poznato je da je Dončić pre dolaska u NBA igrao za Real, otud i pomama Španaca za utakmice Dalasa, posebno ove sezone u kojoj Slovenac već ističe kandidaturu za MVP-ja.

Pre dolaska Dončića, uobičajene NBA destinacije fanova sa Pirineja bile su Njujork i Los Anđeles, ali su sada, usled buma koji je napravio Slovenac, promenili svoje navike. Svi sad hrle u Dalas.

Prema istraživanju, čak 38 procenata španskih državljana koji putuju u SAD, posećuju NBA utakmice. Procena je da će se taj broj uvećati u narednom periodu, naravno razlog je Dončić, zbog kojeg će najviše profitirati njegov klub, ali i sama NBA liga, koja i te kako zna da unovči pojavu jdnog ovakvog vanserijskog košarkaša.

Video: Dončić sa klupe ubacio nestvaran koš bez koske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zabar

    23. novembar 2019 | 15:47

    Nadam se da nece imati povreda i da ce se razvijati kako je poceo. Bice najveci svih vremena. Zivi bili pa videli.

  • Maki

    23. novembar 2019 | 14:22

    Mesanci su najbolji. Zato je Jugoslavija bila dobra. A bilo je oko 5, 5 miliona ljudi poreklom ili u mesovitim brakovima.

  • ime

    23. novembar 2019 | 16:00

    Samo napred mali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA