Danilović i Rakočević složni: Mogli smo da dobijemo i teže grupe!

Prve rekacije iz KSS posle žreba

  • 0
Predrag Danilović

Foto: Telegraf

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović, posle žreba za kvalifikacione olimpijske turnire u obe konkurencije, rekao je su košarkaši i košarkašice mogli da dobiju i teže rivale i da se nada plasmanu obe selekcije u Tokio.

Košarkaši će igrati u grupi sa Dominikanskom Republikom, Novim Zelandom, Italijom, Senegalom i Portorikom, dok će košarkašice plasman na OI tražiti protiv SAD, Nigerije i Mozambika.

- Mogli smo da dobijemo i teže grupe. Svakako je svima najveći cilj da učestvuju na Olimpijskim igrama. Neće biti lako, nadam se plasmanu na Olimpijske igre i žena i muškaraca, a sada se tek vidi koliki je značaj dobijanja organizacije kvalifikacionih turnira - rekao je Danilović za sajt KSS.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Igor Rakočević takođe smatra da je žreb mogao da bude i teži.

Igor Rakočević

Igor Rakočević Foto: Milena Đorđević

- Mislim da žreb mogao da bude i teži. U grupi imamo ekipe koje igraju atipično poput Novog Zelanda. Daleko je turnir, ima još sedam meseci, pa nije vreme za neke ozbiljnije prognoze. Italijani su uvek individualno jaki sa NBA igračima, oni predstavljaju najveću opasnost. Nadam se da ćemo igrati u najjaćem sastavu i da imamo dobre šanse da plasiramo na OI - rekao je Rakočević.

Potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković rekla je da obe selekcije imaju veliki izazov pred sobom.

- Naše košarkašice i košarkaši imace ispred sebe velike izazove pred domaćom publikom, jer nema lakih protivnika u ovim kvalifikacijama. U svakom slučaju, verujem da će obe reprezentacije Srbije, seniorke i seniori, spremni dočekati kvalifikacione turnire i da će uz veliku podršku sa tribina obezbediti plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Ženski kvalifikacioni turnir na progamu je od 6. do 9. februara sledeće godine u hali "Aleksandar Nikolić", dok će muški biti organizovan od 23. do 28. juna u "Štark areni".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA