Luka je još beba, a tek će da bude zastrašujuć kad poraste! Džordž oduševljen Slovencem

Impresionirao je ceo košarkaški svet

  • 0
Luka Dončić

Foto: Tanjug/AP

Krilni igrač Los Anđeles Klipersa Pol Džordž imao je zanimljiv opis za Slovenca Luku Dončića posle meča u kom su Klipersi pobedili Lukine Dalas Maverikse sa 114:99.

Dončić je imao 22 poena, osam skokova i šest asistencija, Džordž 26 poena, četiri poena i dva skoka.

- Luka radi toliko stvari za njih. Kreira napad, daje koševe, skače... Radi sve i znali smo da moramo da ga maksimalno umorimo i istrošimo. Morali smo u napadu da ga umorimo, pa smo u odbrani uvek na njemu držali čoveka, ponekad rotirali i dvojicu, trojicu i nikad mu nismo dali prostora za otvoren šut. Bacili smo sve što smo mogli na njega i uspeli smo ove večeri - rekao je Džordž posle utakmice Klipersa i Dalasa.

Krilo Klipersa je lani bio jedan od kandidata za MVP priznanje, a ove sezone formira jedan od najjačih tandema u NBA sa Kavajem Lenardom.

Uprkos svemu tome, Dončić sa samo 20 godina u drugoj sezoni karijere ima 30.1 poen, deset skokova i 9.5 asistencija po meču do sada, a Dalas ima skor 11-6 u pobedama i porazima.

- Mislim da je to ono što je impresivno. On sve to radi, a ni ne zna da to radi ako me razumete. Luka je još uvek beba. Ima toliko toga gde može da napreduje i tek će to da shvati, a već sada radi neviđene stvari. Biće zastrašujuć kada potpuno shvati igru i počne da ulazi u svoj igrački prajm - zaključio je Džordž.

Video: Janis Adetokumbo se sa 50 poena iživljavao nad Jutom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA