≫ 

Da pobedimo Mozambik i idemo na Olimpijske igre

Kvalifikacioni turnir je na programu od 6. do 9. februara sledeće godine, a Srbija će biti domaćin u dvorani "Aleksandar Nikolić".

  • 0

Košarkašica Srbije Ana Dabović, posle žreba za kvalifikacioni olimpijski turnir, izjavila je da reprezentacija ima velike šanse da izbori plasman na OI u Tokiju sledeće godine.

Žrebom u Ženevi, izabranice Marine Maljković na kvalifkacionom turniru u Beogradu igraće protiv Sjedinjenih Američkih Država, Nigerije i Mozambika.

- Pratila sam žreb i nestrpljivo čekala da saznam ko će biti sa nama u grupi. Iako je Amerika najjači protivnik, pomalo mi je drago da su sa nama u grupi, jer to znači da će naši ljudi imati priliku da gledaju najbolje košarkašice na svetu uživo. Afričke ekipe ne poznajem baš najbolje da bih sada komentarisala, ali nadam se i verujem da su nam velike šanse da ostvarimo prolaz na Olimpijske igre -, rekla je Dabović Tanjugu.

Iz grupe u kojoj se nalaze srpske košarkašice vizu za Tokio izboriće dve najbolje selekcije, ne računajući SAD, koje su kao svetski šampioni već obezbedile nastup na olimpijskom turniru.

- Utakmica protiv Mozambika ce biti naša velika šansa za prolaz, koju ćemo, nadam se i iskoristiti. Mislim da ćemo se najviše koncentrisati na taj meč i pobedu -, zaključila je Dabović.

Video: Ana Dabović iskrena: Ona me je udarila, ja sam joj vratila i zeznula stvar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA