≫ 

Zvezdin apel Vladi urodio plodom: KK Partizan "pod lupom" zbog navijačkog vređanja Vesne Čović

"KK Crvena zvezda mts uz priložene odgovore, zahteva i konkretne mere i akcije nadležnih organa protiv svih koji organizuju ovakve utakmice, i onih koji misle da su sportski tereni mesta za ispoljavanje frustracija, uzvikivanje najgorih uvreda, verbalnog silovanja žena koje traje već godina unazad, kao i širenje mržnje. "

  • 30
Košarkaši Zvezde i Partizana Foto: kk crvenazvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem u kojem je obavestio javnost da je dobio "brze i konkretne" odgovore od Vlade Republike Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović, a povodom dopisa koji je poslat sa Malog Kalemegdana povodom teškog vređanja navijača Partizana članova porodice Čović.

Grobari su na poslednjoj utakmici sa "večitim rivalom", kao i mnogo puta pre toga, na najprizemniji način dočekali crveno-bele, pa je usledila reakcija šampiona ABA i Srbije.

Zvezda je u petak saopštila da je zadovoljna odgovorima na zahteve koje je uputila nadležnim institucijama, ali i da očekuje preduzimanje konkretnih mera protiv svih organizatora utakmica na kojima se raspiruju, kako je rečeno "najgore uvrede, verbalno silovanje žena i širenje mržnje".

- KK Crvena zvezda mts uputio je nakon utakmice 7.kola ABA lige dopise na više adresa nadležnim organima Republike Srbije, zbog loše organizacije te utakmice. Taj događaj, ne samo rečima, već i delima trebalo je da promoviše najbolje vrednosti u našem društvu, uključujući i zajedničku akciju prvotimaca dve ekipe "stop nasilju nad ženama". Nažalost, po ko zna koji put, to nije bio slučaj - kaže se u saopštenju Zvezde u kome se takođe izražava zahvalnost Vladi Srbije i njenim institucijama:

- Zahvaljujemo se na brzim i konkretnim odgovorima potpredsednice Vlade Republike Srbije i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost gospođe Zorane Mihajlović, kao i poverenice za zaštitu ravnopravnosti gospođe Brankice Janković.

Iz Zvezde poručuju da su sankcije preventiva, jer bi u suprotnom, kako ističu, verbalno nasilje moglo da preraste u fizičko.

- KK Crvena zvezda mts uz priložene odgovore, zahteva i konkretne mere i akcije nadležnih organa protiv svih koji organizuju ovakve utakmice, i onih koji misle da su sportski tereni mesta za ispoljavanje frustracija, uzvikivanje najgorih uvreda, verbalnog silovanja žena koje traje već godina unazad, kao i širenje mržnje. Ovo oglašavanje KK Crvena zvezda mts javnost, ali na prvom mestu organizatori ovakvih utakmica, treba da vide i shvate kao poslednje (i dobronamerno) upozorenje da nakon verbalnog, kao sledeći korak, dolazi fizičko nasilje. Naš klub u promovisanju takvih "vrednosti" neće učestvovati.

dopis kk zvezda Foto: kk crvenazvezda
dopis kk zvezda Foto: kk crvenazvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    29. novembar 2019 | 16:48

    Šta je Čović!? Pa ne može nama Vlada Srbije i Vučić da zabrane da vičemo šta god hoćemo. Hoćete možda da nam zabrane ulaz u Arenu da Partizan igra bez publike!? NEĆE DA MOŽE!!!! Ako vam ne odgovara nemojte da igrate utakmice i kraj priče. Alo, Čovići pravi navijači Partizana MRZE CZ.

  • Sasa

    29. novembar 2019 | 18:07

    A majstore ko je tebi dozvolio da zabranis navijacima ulaz kad igra fmp? Jel se kosarka igra za navijace ili za tajkune poput tebe? Ko je tebi dozvolio da vodis 2 kluba u istoj ligi?

  • Laki

    29. novembar 2019 | 16:35

    Kakav glupost, sada će još glasnije da pevaju...mora da je doktor to i hteo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA