≫ 

Inteligenciju i pametnu igru smo ostavili kod kuće: Šakota objasnio razloge poraza od Slovenaca

Ništa nije išlo kako treba po crveno-bele

  • 15
Dragan Šakota Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Dragana Šakota doživeo je prvi poraz na klupi ovog kluba, pa posle susreta sa Cedevita Olimpijom kaže da ništa od svojih prednosti crveno-beli nisu koristili.

Cedevita Olimpija je slavila sa 75:64 u Ljubljani, a slovenački tim je predvodio Rajan Boutrajt sa 17 poena, dok je jedan manje imao nekadašnji kapiten Zvezde Marko Simonović.

- Čestitam Cedevita Olimpiji na potpuno zasluženoj pobedi. Mnogo su više truda uložili u utakmici i mnogo pametnije odigrali. Sve što je trebalo da bude naša prednost, nije bila. Mislim na visoke igrače. Inteligenciju i pametnu igru smo ostavili kod kuće i pokazali slabu partiju. Za nas je meč bio vrlo važan jer smo mogli da se približimo timovima iz vrha tabele. Mi se okrećemo drugim utakmicama i da analiziramo naše probleme - rekao je Šakota.

Foto: ABA liga / Cedevita Olimpija / Jurij Kodrun

Slaven Rimac, trener slovenačkog tima imao je svaki razlog za zadovoljstvo. I nije imao zašto da ga sakrije.

- Svakako smo zadovoljni pobedom. Mislim da smo se dobro predstavili. Crvena zvezda je motivacija za sve timove iz ABA lige, jer Zvezda igra Evroligu, dok su beogradski košarkaši i šampioni ABA lige. Motivacija je bila vidljiva, a uz pomoć navijača takođe smo prošli krizne trenutke. Možemo biti vrlo zadovoljni pobedom. Očekivali smo agresivnu igru, a znali smo i da Zvezda igra mnogo mečeva, što može da bude teško, objektivno gledano. Zato ne može svako biti na najvišem nivou, kao što je bilo vidljivo u igri. Zadovoljan sam svime što smo uradili jer smo ispunili sve dogovore u svlačionici i pobedili u veoma teškom meču - rekao je Rimac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    2. decembar 2019 | 09:23

    Nisam ljubitelj lika i dela Šakote ali za prethodna dva tkzv. trenera on je genije. Na ovom meču je jako malo stvari uradio loše da bi to bio razlog poraza. Prosto nije moguće odraditi meč apsolutno bez greške. Mnogo veće stručne greške je napravio Rimac. Dalje, pre nego što će se preći na kritike Filipa Čovića, ajde da vidimo kako je odigrao Gist.? Dečko čitav niz utakmica uništava svaki pokušaj timske igre, tako što se u napadu ponaša kao sa je sam i sa umišljajem da je čudo od igrača. Čovek kreće u završnicu ili šutira van svakog rezona. Odbranu gotovo da ne igra. Faje, pravi u nizu po 5-6 grešaka i to kako stvari stoje niko ne vidi. Odžo motorički preslab i taktički elementarno neobučen igrač. Kuzmić očajan što je i očekivano zbog pauze još u Realu i nedavne saobraćajke. Lazić, više ni odbranu ne igra kao što je igrao, a sa njim u napadu na duže staze znači da igraš sa igračem manje...Da skratim priču onaj ko je dovodio te produžavao saradnju sa ovim i još nekim igračima je glavni krivac za ovakve rezultate. Uzgred taj nije ništa poradio da makar neki nedostatak popravi kod igrača. Ako si već doveo igrače koji sezonu-dve a neki i više igraju očajno ili nisu uopšte igrali i u njima video neki potencijal, onda brate radi sa njima.

  • Sanja

    1. decembar 2019 | 22:26

    Filipa ostavis kuci i dobijes sigurno utakmicu

  • Trtoguz

    1. decembar 2019 | 22:26

    Trebao si samo Filipa da ostavis kuci a pamet i inteligencija bile bi sa vama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA