≫ 

Dončić nadigrao Lebrona i moćnom partijom prekinuo strašnu seriju Lejkersa!

Slovencu za tripl-dabl falio samo jedan skok

  • 10
Luka Dončić Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa ''napustili'' su novembar kao najdominantnija ekipa NBA lige, ali su već na ulasku u decembar doživeli pravi šamar i otrežnjenje - njihov niz od 10 uzastopnih pobeda prekinut je protiv Dalasa, i to na domaćem terenu (114:100)!

Naravno, najviše zahvaljujući slovenačkom superstaru Luki Dončiću koji je u direktnom duelu sa idolom Lebronom Džejmsom bio uspešniji. Dončić je meč završio sa 27 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Lebron imao 25 poena, devet skokova i osam asistencija.

Lejkersi su poslednji put izgubili 10. novembra od Toronta, a u međuvremenu su su ''tukli'' Finiks, Golden Stejt, Sakramento, Atlantu, Oklahomu dva puta, Memfis, San Antonio, Nju Orleans i Vašington. Trenutno imaju skor 17-3, dok je Dalas na 13-6.

Maveriksi su derbi lige dobili serijom 17:0 u trećoj deonici, a Dončiću su poenterski pomagali Rajt sa 17 koševa i devet skokova, kao i Porcingis, Pauel i Džekson sa po 15 poena. Ovaj poslednji je svoje ubacio za neverovatnih 15 minuta.

- Imali su bolji tempo od nas, nekoliko dobroh akcija im je pomoglo da promene tok igre u svoju korist - rekao je Džejms posle meča.

Zanimljivo, Džejmes nije bio najefikasniji u redovima Lejkersa. Njegov kolega Dejvis ubacio je 27 poena, pritom je dodao i 10 skokova. Posle meča, popularni Obrva je jasno stavio do znanja šta njegov tim želi.

- Više nikad ne želimo da izgubimo dve zaredom - rekao je Dejvis.

Karuso je sa 10 poena jedini još bio dvocifren, a vredi pomenuti da je na parketu bio i srpski košarkaš Boban Marjanović koji je za četiri minta zabeležio po dva poena i skoka.

Orlando je sa 100:96 savladao Golden Stejt i naneo im 17. poraz u sezoni!

Furnije je sa 32 poena bio najefikasniji, a pratili su ga Ros sa 19 i Fulc i Ajzak sa po 14 poena. Glen Robinson Treći je sa 19 poena bio najbolji u redovima Ratnika.

Paskal je ubacio 17, Burks 15, Bouman 12, a Grin i Kouli-Štajn po 11. S tim da je ovaj poslednji imao i 12 skokova.

Toronto je sa 130:110 slavio protiv Jute na domaćem terenu, uz 35 poena Paskala Siakama.

VanFlet je imao 21 poen i 11 asistencija, a još šestorica igrača Reptorska su bili dvocifreni - Pauel je ubacio 15, Dejvis i Ibaka po 13, Gasol 11, a Holis-Džeferson i Anunobi po 10.

Konli je sa 20 bio najefikasniji u redovima Jute, Grin je imao 19, Mičel 16, a Gober 12 poena i 11 skokova.

Video: Dončićeva klasična dominacija: Trojka preko Lebrona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA