FIBA skandal na pomolu, Amerikanac pokrao Buluta: Čak je priznao Telegrafu da je nameštao glasove!

Bulut prestigao Esonvunea sat pre kraja glasanja, ali je Amerikanac onda napravio fantomski skok, iako je u Americi bilo 5 ujutru

  • 3
Dušan Bulut, FIBA glasanje

Foto: FIBA.com printscreen, Telegraf.rs

Borba za titulu najspektakularnijeg basketaša sveta bila je prilično burna, a mogla bi da poprimi i karakter skandalozne!

Dušan Domović Bulut i Marsel Esonvune, Amerikanac nigerijskog porekla, bili su glavni kandidati za titulu, a zanimljiv je bio tok glasanja, u kom bi igrač Njujork Harlema beležio neverovatne skokove svaki put kada bi mu se Bulut približio!

 

Dušan je imao veliku podršku velikog broja naših medija, Telegraf je dan pre kraja glasanja napravio poziv da se glasa za Buluta i Zemunca Nikolu Vukovića, ali se lider Novog Sada na vrhu iskristalisao u borbi sa Esonvuneom.

 

Takođe, na društvenim mrežama su ljubitelji basketa podržali Buluta, koji i sam ima daleko više pratilaca od Esonvunea na Instagramu (45.1000 pratilaca u odnosu na 14.200), a podržale su ga i stranice poput "Dnevna doza Miška Ražnatovića" i "Neguj mo srbski jezik", koje imaju 31.000 i 421.000 pratilaca!

Ni to nije bilo dovoljno jer je pri svakom približavanju Esonvune beležio nestvarne skokove, iako poziv nije deljen čak ni na njegovoj Instagram stranici. Takođe, konačno je po glasovima nadmašio Buluta oko 5 časova ujutru po američkom vremenu, odnosno do podneva po srednjeevropskom, kada je i glasanje okončano sa odnosom 26.500 - 22.700 glasova.

Marsel Esonvune

Foto: Telegraf.rs

Zbog toga se ni FIBA nije još oglasila, a za Telegraf je PR FIBA3x3, Žulijen Dibav, rekao "da se prikupljaju svi potrebni detalji kako bi se donela ispravna odluka". Njemu i FIBA je prosleđen čak i ovaj provokativan odgovor američkog basketaša na naše pitanje kako je organizovao varanje sa glasovima: Sa sjajnom marketinškom ekipom.

Dušan Bulut, FIBA glasanje

Foto: FIBA.com printscreen

Tačno u 11 časova po srednjeevropskom vremenu, odnosno u ranim jutarnjim satima po američkom, Bulut je prestigao Marsela i imao je 19.300 glasova, naspram 19.200. Već u 11.23 je imao 25.400, u 11.26 je imao 26.100 glasova, da bi u 11.32 došao do 26.500 glasova. Čak 7.300 glasova je dobio Esonvune, iako poziv za glasanje nije deljen kao u Srbiji.

Satnicu broja glasova možete pogledati u gornjem levom uglu. U svakom slučaju, činjenica da FIBA još nije proglasila pobednika, iako je glasanje odavno završeno, dovoljno govori.

Dušan Bulut, FIBA glasanje

Foto: FIBA.com printscreen

Dušan Bulut, FIBA glasanje

Foto: FIBA.com printscreen

Dušan Bulut, FIBA glasanje

Foto: FIBA.com printscreen

Dušan Bulut, FIBA glasanje

Foto: FIBA.com printscreen

Video: Bulut za Telegraf o Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    4. decembar 2019 | 15:17

    Ni Čavića im još nisam zaboravio a oni evo opet ...

  • Djole

    4. decembar 2019 | 16:29

    A sta je on to priznao da je imao dobar marketing i dobar tim za reklamu? Da se razumemo ja sam navijao za buluta i glasao sam za njega ali ja nigde ne vidim da je ovaj amerikanac varao makar ne iz ovoga što ste vi izbacili. Isti kao tu naši mediji pozivali da se glasa isto su verovatno radili i američki. Dok se ne dolaze suprotno dečko je pobedio i nista se tu ne može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA