≫ 

Održan memorijalni turnir veterana Dragiša Šarić! Oboren rekord u broju ekipa

Turnir posvećen preminulom košarkaši Partizana koji je sa crno-belima osvojio Evropu 1992. godine

  • 0
Memorijal Dragiša Šarić Foto: KSS

U Beogradu je proteklog vikenda održan 12. Memorijalni turnir veterana „Dragiša Šarić“. Ove godine, ponovo je oboren rekord, jer je učestvovala 71 ekipa, od čega 15 ženskih i 56 muških.

Takmičanje je održano u deset kategorija, a učestvovali su veterani i veteranke iz čak 16 zemalja regiona i Evrope – Italije, Slovačke, Crne Gore, Turske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Grčke, Nemačke i Mađarske. Za dva dana, u šest košarkaških dvorana, odigrane su 84 utakmice i jedna revijalna u kojoj su se sastali košarkaši u kolicima.

Podsetimo, Dragiša Šarić je nekadašnji košarkaš Vojvodine, Profikolora, Partizana, Beobanke...a radio je i kao trener u  Lavovima, Vojvodini, Vizuri Ušće, Megi i Partizanu gde je i iznenada preminuo 2008. od srčanog udara sa 47 godina.

Dragiša Šarić Dragiša Šarić (broj 10) član ekipe Partizana koja je osvojila Evropu 1992. godine u Istanbulu Foto: MN Press

Gosti ovog Memorijala bile su i legende košarke na ovim prostorima Dušan Ivković, Marija Veger, Snežana Zorić, Peter Vilfan, Petar Naumoski, Jadran Vujačić, Danko Cvjetičanin, Biljana Majstorović i drugi… Turnir je svečano zatvoren u SC „Vizura sport“, a završnoj ceremoniji prisustvovala su mnoga velika imena iz sveta košarke.

I ove godine turnir je imao i humanitarni karakter, jer će deo prihoda biti uplaćen Udruženju košarkaša u kolicima.

Dragiša Šarić Dragiša Šarić (u sredini) sa Danilovićem (levo) i Ivom Nakićem ( desno) Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA