≫ 

Zvezda vezala treću pobedu u Evroligi: Šakota prevario Mesinu, Lorenco "pocepao" Armani!

Adrenalinski meč u Milanu!

Lorenco Braun, Čarls Dženkins

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpiju u 12. kolu Evrolige, i to kao gosti u Milanu sa 77:67!

Pre meča je novi trener Šakota govorio da kao da se predaje, da je prioritet ABA liga, ali je uspeo da prevari domaćine i svoje navijače, priredio im je veliku pobedu, i to protiv velikana Etorea Mesine!

Lorenco Braun je dominirao sa 21 poenom i sedam asistencija, potvrdio je da se sve bolje prilagođava evropskoj košarci, vodio je tim do treće uzastopne pobede, posle Žalgirisa i Valensije.

U narednom kolu, Zvezda ima priliku da niz nastavi protiv Baskonije kao domaćin 12. decembra. U ABA ligi, uvertira za to biće meč protiv FMP-a 8. decembra u 18 časova.

 

TOK MEČA

Zvezda je već na početku pokazala uspon samopouzdanja na novom gostovanju - od početka je parirala Olimpiji, Lorenco Braun je dobro dirigovao igrom, pa je munjevito naterao Mesinu da izvrši trostruku izmenu. Tada je šansu dobio i Nedović, a Zvezda je imala blagu prednost do završnice, čak i uz jednu pomalo komičnu trojku Lorenca Brauna, kom je lopta dugo igrala po ivici obruča.

Onda je i Dobrić ubacio trojku, ali je propala prilika da se iz kontre u poslednjim sekundama uveća prednost, Dženkins je loptu uručio domaćinima, pa je Zvezda na prvu pauzu otišla sa prednošću od 20:18. U nastavku, dve trojke je pogodio Nedović za ovacije publike, ali nije imao veliku podršku saigrača. Tek kada je i Vajt pogodio za 34:29, Šakota je tražio tajm-aut i dobio je željenu reakciju.

 

U završnici poluvremena je Beron pogodio trojku na sjajnu asistenciju Davidovca, da bi u poslednjem napadu Lorenco Braun. čim se vratio na parket, iz prodora položio za 40:39, što je bila jasna poruka pred nastavak. Lorenco Braun je dirigovao i u nastavku, pokrenuo je seriju od 9:0, pobesneo je Mesina posle koša Davidovca i tražio tajm-aut da to prekine.

U tom momentu, njegov tim je ubacio samo pet poena za osam poena drugog poluvremena, a onda je Zvezda nastavila da održava ritam, a posebno je bila važna završnica, u kojoj je Beron pogodio trojku, pa mu je uzvratio Rodrigez. Gist je u narednom napadu Italijana blokirao Dela Valea, pa je Lorenco Braun pogodio za povratak na +7.

Šakota je onda na vreme reagovao posle trojke Rola za 63:67, a prva naredna akcija je bila efektna, iz alej-upa je zakucao Gist, potom je Lorenco Braun uspeo da iznudi faul i slobodna bacanja, kojima je rešio meč. Na kraju je i Drek Braun bio mirne ruke, potvrdivši da je u usponu posle oporavka od povrede.

On je meč završio sa 12 poena i četiri  skoka, Bili Beron je još imao sjajnu partiju sa 17 poena, parirao im je samo Serhio Rodrigez sa 14 poena. Popularni "Ćaćo" je bio jedini dvocifren, Rol je stao na devet poena, Nedović je ubacio šest i zbog povrede nije igrao drugo poluvreme.

 

Olimpija Milano – Crvena zvezda 67:75 (18:20, 22:19, 10:18, 17:20)

Dvorana: Mediolanum forum Sudije: Lotermozer, Silva, Kovalski Gledalaca: 8.680

Olimpija Milano: Dela Vale 7, Mek 2, Biliga, Moraskini 7, Rol 9, Rodrigez 14, Tarzuski 3, Nedović 6, Burns, Vajt 6, Bruks 7, Skola 6; Trener: Simone Pjaniđani

Crvena zvezda: Kuzmić 2, D. Braun 12, Čović 2, L. Braun 21, Davidovac 6, Faje 6, Beron 17, Dobrić 3, Gist 2, Dženkins, Simanić, Odžo 6; Trener: Dragan Šakota

IZ MINUTA U MINUT, Olimpija - Zvezda 67:77

40. minut - Kraj! Zvezda je čak vratila dvocifrenu razliku u penal završnici.

39. minut - Ulazi se polako u završnicu, Rodrigez je ubacio dva bacanja, a crveno-belima iz dva ofanzivna skoka nije uspelo da pogode! Gistu je čak pri kucanju lopta iskliznula iz ruku i izašla iz obruča. Imala je Zvezda sreću da lopta ode u aut za nastavak napada, ali je ostalo samo 10 sekundi. Onda je Braun iznudio faul Bruksa i pogodio oba bacanja za 65:71.

38. minut - Kakva akcija Zvezde posle pauze, Lorenco i Gist prave alej-up za 63:69!

37. minut - Tajm-aut Šakote posle trojke Rola za 63:67!

 

36. minut - Važna trojka Berona za +8, ali mu je odmah uzvratio istom merom Rodrigez. Potom je treću blokadu zabeležio Gist, "patosirao" je Dela Valea, da bi zatim pogodio i Lorenco Braun za povratak na +7!

35. minut - Veliki kiks Gista posle sjajne blokade, napravio je faul u napadu, "navukao" ga je iskusno Skola! Kaznio je to Dela Vale, 57:62.

33. minut - Čović je faulom odveo Dela Valea na liniju bacanja, nije bilo promašaja - 55:62.

32. minut - Trenutno je 53:62, Derik Braun je pogodio trojku preko ruke!

 

31. minut - Zvezda drži tempo, a inače, u taboru Italijana nema više Nemanje Nedovića, koji je zbog povrede još na poluvremenu ostao u svlačionici.

30. minut - Trojka Fajea iz ugla za +10, ali je to vratio Rol. Ipak, Zvezda ima lepu prednost od +7 pred završni period!

29. minut - Dela Vale je iz novog napada promašio za tri, pa je iz odbitka prikucao Bruks za pet razlike.

28. minut - Kakva serija Zvezde, od 9:0! Primoran je Mesina bio da uzme novi tajm-aut. Nezadovoljstvo čuvenog stručnjaka kulminiralo je posle koša Davidovca, njegov tim je ubacio samo pet poena za osam minuta drugog poluvremena.

25. minut - U novom je egalu Zvezda, izjednačenje je doneo Lorenco Braun!

23. minut - Puna dva minuta nije bilo koša, onda su počeli da se ređaju pogoci na obe strane. U Zvezdi su bili precizni Davidovac i Lorenco Braun, oba puta sa linije penala.

 

20. minut - Tri bacanja je Beron iskoristio za poen zaostatka, potom je novi koš Tarčevskog za 40:37 naveo Šakotu da uzme novi tajm-aut na 16 sekundi do kraja. Vratio je Lorenca Brauna Šakota, što se isplatilo, Amerikanac je iz prodora poentirao za 40:39 na poluvremenu.

Lider Italijana posle prvog poluvremena je Moraskini sa sedam poena, po šest imaju Nedović i Vajt, u Zvezdi je odskočio Braun sa devet poena i tri asistencije. Beron ima identičan broj poena, Derik Braun je dodao sedam poena.

19. minut - Zvezda je vezala nekoliko neuspešnih apada, ali je imala i sreće što to Armani nije kažnjavao. Onda je usledila trojka Berona na odličnu asistenciju Davidovca. Pronašao je Amerikanca u uglu sa druge strane parketa!

17. minut - Mini serija Italijana, opet je nemilosrdan sa distance bio Nedović, pogodio je i Vajt za 34:29, dovoljno da i Šakota traži tajm-aut.

16. minut - Reagovala je Zvezda posle pauze, i to prvom trojkom Derika  Brauna za izjednačenje.

15. minut - Vreme je za TV tajm-aut,  u međuvremenu je Armani na +3, Rol je ubacio novu trojku, Odžo je bio precizan iz reketa.

14. minut - Pogađa Nedović svoju prvu trojku za ovacije milanske publike, Čović je uzvratio sa dva poena za 26:24.

13. minut - Loš period za Zvezdu, Braun je izblokiran pri kucanju, onda je Gist omogućio dodatno bacanje Bruksu, Armani je tako prešao u vođstvo pri 23:22.

12. minut - Nova doza sreće za Armani, lopta se odbila pravo do Bruksa posle promašaja Rola, iz ofanzivnog skoka Armani dolazi dn novog koša.

11. minut - Odličan nastavak meča za Zvezdu, Derik Braun pogađa za 18:22. Onda je na jednoj strani Nedović ušao u igru, a na drugoj Čović umesto Lorenca Brauna.

 

10. minut - Trojka Dobrića, onda je propala prilika da se razlika uveća! Gist je efektno blokirao Meka, pa se srljalo u kontri, Dženiks je loptu uručio Dela Valeu. Imao je sreće što je potom Mek promašio otvorenu trojku, 18:20 za kraj prve deonice.

9. minut - Pomalo komična trojka Lorenca Brauna za 13:17, lopta je dugo igrala po ivici obruča, da bi na kraju obradovala navijače crveno-belih.

8. minut - Promašio je Beron trojku, ali je Davidovac to popravio iz ofanzivnog skoka za održanje razlike!

7. minut - Pali alarm Mesina tajm-autom, Braun je strelac za 6:9! Munjevito je posle toga preokrenuo domaćin preko Vajta i Meka, ali je Faje uzvratio trojkom za 10:12!

6. minut - Nije zadovoljan Mesina početkom duela, izvršio je trostruku izmenu, a deo toga je bio i Nemanja Nedović, koji je dobio šansu da zaigra. Iz igre su izašli Skola, Bruks i Rol, ušli su još Tarčevski i Moraskini.

4. minut - Pogodio je i Braun za +3, ali je narednu loptu u napadu izgubio, u međuvremenu je Skola promašio svoj drugi šut za tri poena. To je nadoknadio Serhio Rodrigez za poen zaostatka.

3. minut - Nisu dobro organizovani prvi napadi na obe strane, ali je Zvezda reagovala na vođstvo domaćina, Beron je ubacio trojuku, pa se nadovezao Kuzmić na asistenciju Lorenca Brauna - 4:5!

 

UOČI MEČA

Zvezda je vezala dve pobede u Evroligi, Olimpija dva poraza, ali je i dalje u gornjem domu tabele sa 7-4.

Težak zadatak je pred crveno-belima, koji su uspeli da nadigraju Žalgiris i Valensiju, ovo je ujedno prvo Zvezdino evroligaško gostovanje za novog trenera Šakotu.

Mala prednost za Zvezdu je odsustvo Vladimira Micova, Šakota je pred meč rekao da je ABA liga prioritet, dok ga je kolega Etore Mesina džentlmenski nahvalio kao jednog od najharizmatičnijih stručnjaka koje zna.

U prvom meču programa za četvrtak, Žalgiris je igrao produžetak protiv CSKA, ali je prvak Evrope trijumfovao trojkom Džejmsa.

 

 

Video: Četvrti poraz crveno-belih u ABA ligi, Cedevitu do pobede vodili bivši zvezdaši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bax

    5. decembar 2019 | 22:22

    Ne znam cemu se radujete, sta mislite da cete osvojiti!? Mozda 12.mesto, ili 16... U cemu je razlika? Smesni ste.

  • Maranello

    5. decembar 2019 | 22:34

    Ja samo ne znam sta ocekuje fmp da ce da uradi... zar nije svejedno da li ce biti 9.mesto ili 18-to. Cemi se radujete, bolje mislite na domacu ligu gde ne mozete da se sastavite.

  • Nikola

    5. decembar 2019 | 22:09

    Ljudi briga me za filipa nebojsku lorenca stratosa borisu dobrica davidovca....IGRA ZVEZDA DAJTE DA JE PODRZIMO I SLEDECI MEC DA BUDE PUNA ARENA. IMENA SU NEBITNA ZVEZDA JE BITNA!!! 🔴⚪❤❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA