≫ 

Jokićeve poenterske brojke rapidno padaju, Denveru to ne smeta!

Srpski centar skoro na začelju u ekipi po broju postignutih poena protiv Niksa u "MSG"-u, uz dobre ostale segmente ofanzivne igre

  • 5
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Nije u najboljoj napadačkoj formi Nikola Jokić, što može biti potencijalni problem po Denver, ali ne protiv ekipa poput Njujorka koji je bio nedorastao rival Nagetsima u "Medison Skver Gardenu" - 92:129.

Srpski centar je ponovo bio daleko ispod svog poenterskog proseka na koji je navikao navijače i ljubitelje košarke. Meč je završio sa samo šest poena, nije se previše šuterski ni isticao, uputio je tek sedam šuteva, od kojih je tri ubacio.

Slabiji od njega sa nula poena bio je samo Tori Kreg koji je igrao pet minuta!

Ipak, Jokić i te kako ume na drugi način da napadački doprinese, asistencije su njegova specijalnost, a protiv Njujorka upisao ih je osam, uz 10 skokova, pa se tako iskupio za poenterski impotentno veče.

Nije bilo dileme u Njujorku, pošto su Niksi i ove sezone "džak za udaranje", a Denver ekipa koja pretdenduje na sam vrh. Takav je bio i odnos snaga na terenu. Iznenađenje nije moglo da se nasluti ni u tragovima.

Barton sa 17, Grent sa 15, Moris sa 15, Marej sa 14 predvodili su gost, dok je rezervista Robinson bio jedina scvetla tačka u poraženoj ekipi sa 17 poena

Trener Majk Meloun imao je mnogo toga da pohvali u igri svog tima, posebno je podvukao doprinos "druge postave" koja je zaslužna za 74 poena.

Lep doprinos sa klupe dao je Španac Huančo Ernangomez sa 12 poena.

- Znamo da su naši "rezervisti" važni za nas. Znamo vrlo dobro koliko možemo. Naša energija mora da bude velika - rekao je zadovoljno Huančo Ernangomez.

Denver je ovim trijumfom prekinuo mini-niz od dva poraza (Sakramento, Lejkersi), a naredni meč je novi veliki izazov protiv Bostona.

>>> Očekuje se lud atinski derbi večeras (20.30) u Evroligi. Prethodni duel Panatinaikosa i Olimpijakosa nije ni završen, a u međuvremenu je bilo mnogo oštrih duela van terena. Sada su Zeleni favoriti s kvotom 1,30, dok je kvota na Oli 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Panatinaikos - Olimpijakos.

REZULTATI

Vašington - Filadelfija 119:113

Njujork - Denver 92:129

Toronto - Hjuston 109:119

Nju Orkleans - Finiks 132:139

Video: Nikola Jokić i ceo tim Denvera razvukli fudbalicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    6. decembar 2019 | 07:53

    To je odlika velikih igraca raznovrsnost u i igri ako jedno ne ide ide drugo bez oreteranog forsiranja.Bre Srbine samo napred🙏👍🇷🇸😂

  • pedjo

    6. decembar 2019 | 10:28

    One season wonder. Nije on za nba. Mekan je puno i trom. Provaljen je i ovo je njegova realnost. Kada se setim kako su svi napali djordjevica na sp a videcemo sada sta cete da kazete kada na OI ne stignemo do finala. Djordjevic ima srebro

  • slo

    6. decembar 2019 | 10:30

    6 poena? Jahahhaha. Neka uzme casove kod naseg Luke da mu pokaze kako da sutira. Luka sam ima vise poena od svih vasih zajedno... napred sloveni!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA