≫ 

Luka Dončić potpisuje ugovor života za 180 dana: Zaradiće rekordan novac zbog rata za patike!

Košarkaš Dalasa će bez sumnje oboriti rekord kada bude potpisao ugovor o sponzorstvu sa kompanijom koja bude želela da nosi njihove patike

  • 28
Luka Doncic patike

Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić je trenutno jedna od glavnih NBA zvezda! Slovenačko čudo je u novembru bilo igrač meseca zapadne konferencije, a ove sezone prosečno u Dalasu postiže 30.3 poena, ima 10.1 skok i 9.2 asistencije.

Dončićeve partije privukle su i brojne brendove, koji ga vide kao "zlatnu koku" u marketinškom smislu. Dončiću je na sve to istekao ugovor sa Najkijem i sada može samo da čeka ponude najjačih sportskih kompanija koje žele da on bude njihovo zaštitno lice.

Utisak je da nije mogao da izabere bolji trenutak za to, jer mu je posle fenomenalnih parija marketinška vrednost vrtoglavo porasla.

Pošto se u NBA prati svaki mogući detalj, tako je uočeno i da je Dončić ove sezone menjao patike, pa je tako najviše utakmica igrao u u Najk patikama, a nekoliko utakmica i u "Džordankama", koje su takođe brend Najkija, ali i u i "Under Armour" patikama, koji sve više ulaže u NBA u poslednje vreme.

Puma je takođe izuzetno zainteresovana da privoli slovenačkog bisera u svoje redove i vodi agresivnu kampanju da ga "potpiše".

Luka Dončić

Učinak Luke Dončića u različitim patikama; Printskrin: NBA.com

Dončiću je u ponedeljak istekao dvogodišnji ugovor sa Najkijem, koji je potpisao poslednje godine u Real Madridu i sada može da čeka ponude i nema sumnje da mu se smeši ozbiljan ugovor. Pošto Najki ima pravo preče kupovine u narednih 180 dana, imaće mogućnost da izjednači najveću ponudu i da zadrži slovenačkog superstara.

Amerikanci porede Dončićev ugovor sa ugovorom koji je početkom leta potpisao Zajon Vilijamson, prvi pik ovogodišnjeg drafta. Centar Nju Orleans Pelikansa je dobio od 75 miliona dolara za pet godina ugovora, što je 15 miliona dolara po sezoni, iako još nije dokazan u NBA ligi.

Zato smatraju da će za Dončića ugovor biti još veći i da će kompanija morati da izdvoji rekordan novac kada je u pitanju potpisivanje ugovora. Ali, koliko god da kompanije ulože u njega, nema sumnje da će im se višestruko vratiti, jer popularnost Dončića vrtoglavo raste.

Mnoge najveće zvezde zaradile su bogatstvo od stvaranje sopstvenog brenda i linije patika, kao Majk Džordan, Lebron Džejms i Kobi Brajant

U svakom slučaju, Dončić će od ugovora koji bude potpisao sa brendom dobiti višestruko veći novac od onog koji trenutno zarađuje igrajući za Dalas (7.68 miliona dolaraz godišnje).

Luka Dončić, Dalas Maveriks

Luka Dončić čeka milione od novog ugovora za patike; Foto: AP/Tanjug

- Da, slobodan sam agent sada. Tako da ćemo videti šta ćemo da uradimo - rekao je Dončić nedavno na pitanje o patikama i isteku ugovora.

- Za mene je veoma važno, kao što znate, volim patike. Imam mnogo patika i taj dogovor je veoma bitan za mene. Pre svega, ako je patika dobra za moje stopalo, imaću dugu karijeru. Ali, da, izgled je takođe veoma bitan - rekao je Dončić, koji je ljubitelj raznolikih i šarenih patika.

Dončić je postao globalna zvezda, priča četiri strana jezika, prošle godine je bio favorit navijača u glasanju za NBA Ol star vikend sa 4.24 miliona glasova i samo su Lebron Džejms sa 4.62 miliona i Janis Adetokumbo sa 4.37 miliona bili ispred njega. Na sve to i voli patike, pa nema sumnje da će se brendovi otimati oko toga ko će ga zadržati.

"Aukcija" koja će trajati narednih 180 dana Dončiću će doneti čitavo bogatstvo.

Pogledajte neke od patika koje je nosio na poslednjih nekoliko utakmica:

Luka Dončić, patike

Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić, patike

Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić, patike

Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić, patike

Foto: AP/Tanjug

Najpoznatiji NBA igrači kao promo lica najjačih kompanija:

 

Najk: Lebron Džejms, Kevin Durent, Kajri Irving, Pol Džordž

Adidas: Džejms Harden, Demijan Lilard, Derik Rouz

Ander Armor: Stef Kari

Anta: Klej Tompson, Gordon Hejvord

Li Ning: Si Džej Mekolum

Video: Pogledajte kako je Dončić poslao Hardena po burek

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slo

    6. decembar 2019 | 12:23

    Svaka cast nasem Luki. Biti najbolji na svetu i verovatno svih vremena... slovenia je uvek bila talentovana za kosarku. Zlato sa europskog je samo pocetak!!!! Napred sloveni!!

  • baki

    6. decembar 2019 | 13:00

    srbi uvek najbolji kosarkasi u evropi a i medju najboljim u svetu nema sta svaka cast

  • Ilić Dejan

    6. decembar 2019 | 19:38

    Na German Wikipediji pise da mu je otac Srbin. Moze se on izjasnjavati i voleti koga hoce, ali su koreni srpski i odatle talenat za kosarku. Ziv bio sine , sreca i zdravlje neka te prate i sluze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA