≫ 

Zvezdi se već u decembru otvara put ka Top 8 Evrolige: Raspored je idealan, ovo su ključni mečevi!

Crveno-beli imaju lepu situaciju pred sobom: tri meča pred svojim navijačima i dva gostujuća, od toga jedan sa "fenejrašem"

  • 81
KK Crvena zvezda Foto: MNPress

Zvezda je živa! 

Koliko je samo sumnje palo na crveno-bele posle klimavog evroligaškog starta, dvostruke promene trenera, ABA posrtanja, a onda je samo jedna utakmica preokrenula situaciju koja je sada više nego povoljna za tim Dragana Šakote.

Naravno, reč je o pobedi nad Žalgirisom na koju se nadovezao triler uspeh protiv Valensije, a treća u nizu pobeda nad Armanijem sa potpisom Lorenca Brauna definitivno je potvrdila da je Zvezda uhvatila zalet, da je na pravom putu da u nastavku sezone ispolji pun potencijal koji definitivno ima u rosteru.

Nakon zabrinjavajućih 2-7, crveno-beli su stigli do obećavajućih 5-7, praktično su nadomak top 8 na tabeli Evrolige, uz više nego povoljan raspored u decembru koji može Beograđane lansirati u gornji dom najjače lige na Starom kontinentu.

Lorenco Braun, Čarls Dženkins Trenutno raspoloženje u taboru Zvezde: Lorenco Braun i Čarls Dženkins Foto: Marko Jovanović

Naime, u narednih pet utakmica Zvezda je triput domaćin, a dvaput gostuje, i to u Rusiji ekipama CSKA i Zenita.

Kod kuće, crveno-beli će pokušati da izvuku maksimum protiv Baskonije, Olimpijakosa i Bajerna, ekipa koje igraju po principu "toplo-hladno", otud i rastući optimizam u crveno-belom navijačkom korpusu da će ekipa već početkom nove godine biti u pozitivnom odnosu pobeda i poraza.

Prvi naredni duel je Baskonija, taj meč igra se 12. decembra, i biće to savršena prilika da Zvezda nastavi niz protiv ekipe koja je u šest gostujućih utakmica ove sezone pobedila samo jednom, i to u uvodnoj rundi Žalgiris.

U nastavku, Baskijci su ređali poraze na strani od Himkija, Fenerbahčea, Asvela, Armanija i Panatinaikosa.

Baskonija, uz meča manje (igra večeras protiv Efesa), ima pobedu više od srpskog predstavnika.

Nikola milutinov, olimpijakos Nikola Milutinov, Printezis i papanikolau biće veliki test za Zvezdu 20. decembra u Beogradu Foto: MN Press

CSKA će biti naredni izazov, i najveći ove sezone, mada to nije ključan meč da se napadne pozicija u prvih osam do kraja godine. Ono pravo sledi tek posle gostovanja aktuelnom prvaku Evrope.

Olimpijakos stiže u Beograd 20. decembra, a navijači će moći da pozdrave bivšeg plejmejkera Tejlora Ročestija, koji je svojim iskustvom oplemenio igru grčkog velikana nakon početne krize.

Zvezda je ove sezone, doduše u pripremnom periodu već dva puta pobedila tim iz Pireja, i to kao gost, ali Grci su daleko uspešniji u međusobnim evroligaškim duelima sa beogradskim crveno-belima, što može biti poseban motiv za Šakotin tim pred novi sudar sa "bratskim" klubom.

Nakon Olimpijakosa, Zvezdi slede utakmice koje bi mogle da budu od izuzetnog značaja za poziciju na tabeli, Zenit i Bajern.

Tim iz Sankt Peterburga je trenutno najslabiji u ligi sa skorom 2-9, Bajernova kriza produbljena je debaklom u Tel-Avivu, što je timu Dejana Radonjića bio šesti poraz u poslednjih sedam utakmica!

Zvezda je uspela da iskoristi "minus faze" Žalgirisa (bio u seriji poraza pre tog meča), kao i Armanija (vezao dva neuspeha pre Zvezde), pa se isti scenario priželjkuje u Rusiji i sa Bavarcima u Beogradu.

Sada, nakon lepog niza crveno-belih raspoloženje navijača se bitno popravilo, euforično se mašta o skorom plasmanu u Top 8, gde je ekipa već mogla da bude da se nisu deseili nesrećni porazi od Asvela i Makabija u pdroužecima.

No, vremena za popravni ima napretek, a od Zvezde se tek očekuju prave partije.

Narednih 5 utakmica Zvezde u Evorligi

13. kolo: Crvena zvezda - Baskonija (12. decembar)

14. kolo: CSKA - Crvena zvezda (18. decembar)

15. kolo: Crvena zvezda - Olimpijakos (20. decembar)

16. kolo: Zenit - Crvena zvezda (27. decembar)

17. kolo: Crvena zvezda - Bajern (02. januar)

(M. Bogovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kejli

    6. decembar 2019 | 14:37

    Dal bre moguce da ovoliko glodara na Zvezdinim vestima. Nije bolest sve sto boli,gledajte malo u svoje dvoriste. Ne zivi se od proslosti,koga zanima sta ste vi bili. Mi smo bili prvaci sveta u fudbalu,pa sad ne mozemo pola terena da predjemo sa Bajernom na 6:0 za njih. Vecito vi bili smo,imali smo,desilo se,koga bre briga vise zanima taj pluskvamperfekat...

  • Duke

    6. decembar 2019 | 11:56

    Mene ovaj fmp podseca na reprezentaciju Zimbabvea.... hahahaha hahahaha

  • Alahovkonjusardelija

    6. decembar 2019 | 11:55

    Buahahaha hahahaha hahahaha.Evo poceli su kao prosle godine pa zavrsise u top 14.Buahahah Hahahaha hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA