≫ 

209 poena u Istanbulu: Fener posle drame slomio Albu tek u produžetku

Ekipa Željka Obradovića vezala treću pobedu zaredom u Evroligi, a ispustila je veliku razliku tokom meča

  • 2
JOFFREY LAUVERGNE, Džefri Lovernj. Fenerbahče Foto: Profimedia

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su berlinsku Albu sa 107:102 i to posle produžetka.  U regularnom delu meč je završen sa 88:88 i to poenima Luke Sikme posle skoka u napadu na 4 sekunde pre kraja.

Pri rezultatu 88:85 za Fenerbahče, francuski košarkaš Nando De Kolo je u borbi za loptu završio na parketu, zatim je i ustao, što po pravilima nije dozvoljeno.

Željko Obradović Printskrin: Youtube

Sudije su dosudile grešku u koracima, a reakcije Obradovića nisu izostale. Srbin je brzo ušao u žustru raspravu sa Sašom Petekom, slovenskim arbitrom, boja u licu mu se drastično promenila, što je karakteristično za njega. U jednom trenutku, Obradović je i opsovao, a sa usana je moglo da se pročita "j***te

Dodatnih pet minuta domaći su odigrali odlično i taj period dobili sa 19:14, što im je na kraju i donelo peti trijumf u elitnom takmičenju.

Berlinska ekipa ostala je na jednoj gostujućoj pobedi u Evroligi, ostvarenoj, takođe posle produžetka, prošle nedelje u Atini protiv Panatinaikosa.

Želimir Željko Obradović Sve je ok momci, idemo polako ka vrhu. Željko Obradović trener Fenerbahčea Foto: Marko Jovanović

Najbolji pojedinac meča bio je Kostas Slukas sa 23 poena i 10 asistencija, Nando de Kolo dodao je 18, Melih Mahmutolu 17, a Žofri Lovernj 15 poena.

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Rokas Gedraitis sa 19 poena, Luk Sikma ubacio je 18, dok su sa po 12 poena meč završili Nils Gifaj i Martin Hermanson.

U narednom kolu Fenerbahče očekuje gradski derbi sa Anadolu Efesom, dok Alba gostuje Himkiju.

EVROLIGA, 12. KOLO

Petak:

Zenit - Asvel 75:70

Himki - Barselona 94:102

Fenerbahče - Alba 107:102

Panatinaikos - Olimpijakos 99:93

Baskonija - Anadolu Efes 77:102

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zvezdas

    6. decembar 2019 | 23:14

    Pokradena Alba drasticno na kraju - Zeljku uvek u vaznim utakmicamasude Srbi - uglavnom grobari ili zvezdas koji sudi uvek partizanu i partizanovcima za pare - Belosevic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA