≫ 

Kokoškov o teškoj temi Sansa: Ne smem da pričam o tome, ali mirno spavam zbog Dončića

Srpski selektor zbog "profesionalnog kodeksa" nije odao klupsku tajnu

  • 2
igor kokoškov Foto: Tanjug/Ap

Finiks Sansi propustili su šansu decenije pre godinu i po dana, kada su, umesto Luke Dončića, izabrali prvog "pika" sa drafta Deandrea Ejtona. Centar sa Bahama, koji je blistao na Univerzitetu Arizona, nametnuo se kao logično rešenje zbog toga što je godinama "bio na oku" NBA franšizi iz Arizone, ali i zbog nespornih kvaliteta.

Ipak, danas, u Finiksu su svesni da je propuštanje Dončića, trećeg "pika" sa drafta, bila velika greška. Takva odluka čudi jer je trener Sansa tada bio Igor Kokoškov, sveže krunisani prvak Evrope sa Slovenijom i neko ko je savršeno dobro znao ko je Luka Dončić i šta bi Finiks dobio sa Slovencem u timu.

Jasno je da se Kokoškov tada ništa nije pitao, što je i priznao, istina indirektno, u intervjuu za hrvatski portal Indeks.

Na pitanje zbog čega Finiks nije uzeo Dončića, Kokoškov je dao sledeći odgovor:

- Nažalost, na to pitanje ne mogu da odgovorim zbog profesionalnog kodeksa. Ali, kad me već to pitate, reći ću samo da mirno spavam - rekao je Kokoškov.

Dončić je na kraju, preko Atlante koja ga je draftovala, završio u Dalasu, a ostalo je istorija...

- Dojuče, o Luki smo pričali kao igraču čije vreme dolazi, a danas pričamo o njemu kao o najboljem NBA igraču. Košarka koju igra sa 20 godina u rangu je najboljih igrača današnjice, a brzina kojom se razvija je nestvarna. Izlišno je više i pričati o njegovom kvalitetu - rekao je Kokoškov o slovenačkom genijalcu.

Posle otkaza u Finiksu i kratke pauze, Kokoškov je prihvatio poziv Sakramenta da bude deo stručnog štaba, što ne vidi kao korak unazad.

- Ne, uopšte to ne vidim tako. Treneru je mesto na terenu među igračima. To je jedini način da napreduješ i da bdueš bolji u svom poslu. Moj ego je na pravom mestu. Nikada nisam bio rob svog uspeha i uvek sam težio da napredujem. Uopšte nisam imao dilemu da li da prihvatim poziv Kigsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA