Budućnost pokazala ko je gazda: Podgoričani "pregazili" Cedevita Olimpiju i učvrstili se na vrhu ABA

Blažič bio nedovoljan slovenačkom timu

  • 8
Foto: ABA liga.com / Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnosti pobedili su Cedevita Olimpiju u derbiju 10. kola ABA lige sa 93:80 (26:23, 28:18, 24:22, 15:17).

Podgoričani su meč prelomili u drugoj i trećoj četvrtini, pošto su igrači slovenačkog tima tokom prve deonice uglavnom imali odgovore na nalete Budućnosti.

Najefikasniji je kod pobednika bio Džastin Kobs sa 20 poena, pratio ga je Nikola Ivanović sa 17 i sedam asistencija, a dvocifreni su bili i Danilo Nikolić (15), Hasan Martin (14) i Skot Bamfort (11).

Foto: ABA liga.com / Budućnost VOLI

U timu Cedevita Olimpije je Jaka Blažić bio najbolji sa 19 poena i po pet skokova i asistencija, Rajan Boutrajt je ubacio 15, ali su ostali bili ispod deset poena.

Budućnost je meč otvorila trojkom Šona Kilpatrika, Cedevita se držala sve do mini-serije 5:0 sredinom prvog perioda kada su Nikolić i Martin, pa onda i Kobs flouterom doneli "plavima" +6, odnosno 19:13.

Murić je vratio neizvesnost trojkom, da bi se Cedevita Olimpija držala sve na jednom do dva poseda zaostatka tokom cele četvrtine.

Druga je bila jako loša po slovenački sastav jer su Ivanović, Majers i Bamfort serijom po prvi put odlepili Budućnost na dvocifreni plus - 42:31 u 14. minutu utakmice.

Foto: ABA liga.com / Budućnost VOLI

Od tog trenutka praktično Cedevita Olimpija nije uspela da uhvati priključak pa se na poluvreme otišlo sa 13 razlike za crnogorski sastav.

Izabranici Petra Mijovića su nastavili da dominiraju i u trećoj četvrtini, kada su probili i granicu od 20 poena prednosti košem Ivanovića za 73:52 i već tada, na 14 minuta do kraja bilo je gotovo jasno ko će pobediti.

Cedevita Olimpija je do kraja uspela samo da ublaži poraz, pa je posle deset kola treća sa sedam pobeda i tri poraza. Ispred je Partizan sa istim skorom na drugom mestu, dok Budućnost ima devet pobeda i samo jedan poraz na prvom mestu regionalne lige.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    7. decembar 2019 | 23:31

    "Газда" игра ЕЛ. Не правите рачун без крчмара. Сва ова боранија пада у наставку. Небитно је дел ћемо имати предност домаћинства. Форма се темпира на крају...

  • Grobar

    7. decembar 2019 | 23:06

    Partizan ako bude isao na Budućnost u play-offu tesko da ce proci,jer je nemoguće dobiti Budućnost sa onakvim sudjenjem. Lakse bi prosli sa ova ostala dva ucesnika ( Cedevita ili Primorska ).

  • CG

    8. decembar 2019 | 00:20

    Dajte nam fmp2 da se igramo u polu finale...Jedva cekam da ih posaljemo u istoriju kao sto je to Partizan uradio sa zvezdanom 2011 god. a sadsnjim fmp-om2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA