≫ 

Ne pomaže ni dabl-dabl Jokića: Sunovrat Denvera se nastavio triler porazom od Bruklina

Nagetsi su upisali četvrti poraz u poslednjih pet mečeva

  • 1

Košarkaši Denvera, poraženi su na gostovanju Bruklinu 105:102, a sam susret obeležio je srpski košarkaš Nikola Jokić jednom od boljih partija ove sezone u kojoj je imao dabl dabl učinak.  

Reprezentativac Srbije bio je najefikasniji u svom timu sa 24 poena, a imao je i 11 skokova i 6 asistencija.

Od samog starta, pa sve do kraja susreta viđen je prilično ujednačen meč u kojem niti jedan niti drugi tim nisu uspevali ozbiljnije da se "odlepe" i naprave rave razliku kojom bi prelomili meč u svoju korist.

Umesto toga, prvo su domaći prvu deonicu rešili u svoju korist 25:21, da bi nalet Bruklina zaustavio tim iz Kolorada i do poluvremena stekao minimalnu prednost 54:53.

U nastavku, viđena je slična slika, jer je tokom 3. deonice Bruklin poveo sa 5 razlike, koju do samog kraja anuliraju Jokić i drugovi.

Na minut po do kraja Bruklin je imao prednost od 99:98, da bi Vil Barton pogodio trojku i ponovo doveo svoj tim u vođstvo. Usledio je po jedan "potrošen" napad na obe strane, da bi Dinvidi ponovo doneo minimalnu prednost domaćim košarkapima, 101:100. Usledila je prava triler završnica, u kojoj je Jokić pogađao, baš kao i raspoloženi Dinvidi sa druge strane.

Činilo se da je poslednji minut trajao "kao večnost", a taktičnko nadmudrivanje i poene sa obe strane, sekli su tajm-auti trenera obe ekipe posle svakog koša. Na kraju, poslednji napad nisu iskoristili košarkaši Denvera, jer je Jokić u jednom od poslednjih napada udvojen, pa je poraz bio neminovan.

Najefikasniji u Denveru bio je pored Nikole Jokića i njegovih 24 poena, Džamal Marej sa 21 poenom, a pratio ih je Grant sa 15.

u pobedničkom timu, najefikasniji je bio Dinvidi sa 24 poena, pratio ga je Alen sa 19, kao i Temple sa 15.

Ovo je čak četvrti poraz Nagetsa u poslednjih pet mečeva, a odlična partija srpskog reprezentativca nije bila dovoljna da se tim vrati na pobednički kolosek.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Asistencija i zakucavanje Jokića koji ulaze u istoriju Denvera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    9. decembar 2019 | 06:49

    Nama je vazan nas Nikola Jokic i njegov uspeh.Jokicu ostani takav i uzivaj u zivotu.Voli te tvoj Sombor i uvek je uz tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA