≫ 

Svi ispadi Gurovića: Štitio Delije od policije, gađao Grobare, zbog Draže nije smeo u Hrvatsku!

Temperament je jedina stvar koju proslavljeni košarkaš Srbije nije mogao da kontroliše tokom karijere

  • 32
Milan Gurović Foto: MN Press

Vest da je bivši košarkaš reprezentacije Jugoslavije i Srbije Milan Gurović nasrnuo na svoju suprugu i ćerku odjeknula je u srpskim medijima kao njegove bombastične trojke Amerikancima u Indijanopolisu.

Gurović ima temperementan karakter što ga je pratilo i kroz karijeru, gde je imao brojne situacije na ivici incidenta.

Dok je igrao za Zvezdu imao je duel sa sudijom koji je je u jednom momentu pao, nakon čega ga je isključio, a košarkaš je tvrdio da se sapleo o njegovu nogu.

Takođe, kao igrač Crvene zvezde igrao je večiti derbi sa Partizanom. Isprovociran, Gurović je gađao pristalice Partizana flašom, zbog pesama u kojima su ga vređali, a flaša je pogodila jednog navijača crno-belih u čelo. Sve je slutilo da će doći do velikih incidenata, ali na sreću nije bilo velikih i ozbiljnijih posledica.

Takođe, tokom derbija je često ulazi u incidentne situacije sa košarkašima Partizana, ali to se može smatrati žarom borbe, jer nije bilo ozbiljnijih incidenata.

Milan Gurović Duel sa Novicom Veličkovićem na jednom derbiju Foto: MN Press

Međutim, dan kasnije neke pristalice Partizana su išarale njegova vrata stana grafitima što je uznemirilo poznatog košarkaša. Osim toga, Gurović je imao i problem sa tetovažom Draće Mihailovića na ramenu, zbog čega nije smeo da igra mečeve ABA lige u Hrvatskoj dok je bio u Zvezdi.

Dok je igrao za poljski Prokom Gurović je takođe imao incidente, a jednom se žestoko se potukao sa Tomasom Kelatijem u četvrtom meču finalne serije plej-ofa protiv Turova. U 13. minutu utakmice bio je u direktnom duelu sa bekom gostiju i, kada ga je ovaj prošao, došlo je do koškanja.

Milan Gurović Duel sa košarkašima Partizana na derbiju Foto: MN Press

Potom je Gurović žestoko nasrnuo na Amerikanca, koji, izgleda, nije nimalo naivan, pošto je bivšeg srpskog reprezentativca na kvarno pogodio laktom u stomak. Jedva su uspeli da zadrže Gurovića da se ne obračuna s njim na terenu.

Incident koji je verovatno obeležio njegovu trenersku karijeru jeste kada je kao trener FMP-a na meču sa Partizanom odgurnuo protivničkog igrača Borisa Daloa.

Milan Gurović Boris Dalo Duel sa Borisom Dalom kao trener FMP-a posle provokacija mladog košarkaša Printskrin: Youtube

Gurović je imao i sukobe kao trener FMP-a i to na meču sa Partizanom. Bio je nezadovoljan sudijskom odlukom, te je odgurnuo plejmejkera Partuzana Borisa Daloa, da bi potom bio isključen.

Video: Pitali smo Beograđanke šta misle o nasilju nad ženama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arsa

    11. decembar 2019 | 14:20

    Žena je malipulator 100%.

  • Kodiaq

    11. decembar 2019 | 13:31

    Verovatno napakovano. Pravda za Čiču

  • Nesa

    11. decembar 2019 | 13:33

    A zabole ga ne sto sto nije mogao u ustasiju koja je imala logore za decu Jasenovac....Ni u peti mi nisu hrvati ne razmisljamo o njima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA