≫ 

Četvrti Srbin nominovan za najbolji tim decenije Evrolige

Nemanja Bjelica se pridružio Bogdanu Bogdanoviću, Nenadu Krstiću i Milošu Teodosiću

  • 1

Srpski reprezentativac i član Sakramento Kingsa, Nemanja Bjelica, na spisku je igrača koji konkurišu za najbolji tim Evrolige od 2010. do 2020. godine. Bjelica je četvrti srpski košarkaš koji je nominovan za tim decenije, pošto su prethodno predloženi Nenad Krstić, Bogdan Bogdanović i Miloš Teodosić.

Kako navode na sajtu Evrolige on je među nekolicinom igrača koji poseduju "jedinstvenu kombinaciju visine, svestranosti, umešnosti vođenja lopte i veštine pogađanja".

Nemanja Bjelica Foto: MN Press

Bjelica je našao mesto među nominovanim košarkašima za tim decenije zahvaljujući tome što je u sezoni 2014/2015. proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige (MVP), kada je pomogao Fenerbahčeu da stigne do prvog Fajnal-fora u istoriji.

Srpski igrač, je odigrao tada 29 utakmica i beležio u proseku 12,1 poen, 8,5 skokova, 1,9 asistencija i 1,3 ukradene lopte po meču uz indeks korisnosti 18,3. Ukupno je pet godina igrao u najelitnijem evropskom takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA