≫ 

Partizan poražen od Lokomotive ofanzivnim skokovima: Ništa od prvog mesta u grupi za crno-bele

Loše je odigrao tim Andree Trinkijerija na gostovanju

  • 61
NEMANJA GORDIC

Foto: MN Press

Košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara pobedili su Partizan 83:76 u meču devetog kola grupe B Evrokupa i održali nade da će se plasirati u Top 16 fazu ovog takmičenja.

Partizanu nije svojom sjajnom partijom pomogao ni Stefan Birčević koji je bio gotovo nepogrešiv u šutu za tri poena, jer su crno-beli u četvrtoj četvrtini gubili lopte kada je najmanje trebalo, a Lokomotiva je uz to pogodila nekoliko bitnih šuteva.

Posebno se tu misli na trojku Mindaugasa Kuzminskasa koji je posle promašaja Nemanje Gordića doneo svom timu 79:73 na tri minuta pre kraja, što je u tvrdoj utakmici bilo dovoljan kapital za pobedu.

Najefikasniji je kod pobednika bio spomenuti Kuzminskas sa 17 poena, pratio ga je u stopu Vil Kamings sa 16, dok je Dmitri Kulagin ubacio 15. Birčević je za Partizan postigao 17 (5/7 trojke), po 12 su imali Volden i Gordić, s tim što je Gordić izgubio čak sedam lopti.

PARTIZAN

Foto: MN Press

Sem Deker, nekadašnji NBA as i Alan Vilijams su ponajviše problema napravili crno-belima u ofanzivnom skoku (8) tokom prvog dela igre. Uz to, Lokomotiva je u visokim procentima (6/10) kažnjavala i Partizanovu odbranu spoljnih pozicija, iako nije posebno moćna trojkaška ekipa.

Prvo poluvreme se igralo na mahove i prvu seriju je pokrenuo domaći sastav. Vilijams je teškim flouterom preko igrača nagovestio da bi ovo moglo da bude njegovo veče.

Džoni Obrajant je ostao sam na šutu za tri, a Lokomotiva je novim poenima Vilijamsa povela 7:0. Ubrzo se priključio i Deker u napadu, a problemi za tim Andree Trinkijerija su nastavili da rastu jer je njegov tim zaostajao 16:4 posle nepunih pet minuta utakmice.

Stefan Birčević

Foto: Nikola Tomić

Tada su na scenu stupili Birčević i Gordić. Birčević sa dve, Gordić jednom trojkom vraćaju Partizan "iz kanala" pa Jevgenij Pašutin u sedmom minutu pri vođstvu 16:13 traži tajm-aut.

Njegov tim je odlično reagovao na pauzu i do kraja prve četvrtine još jednom povećao prednost na osam poena.

U drugoj četvrtini je Partizan u nekoliko navrata napadao i smanjivao zaostatak, a Lokomotiva se jednako puta odlepljivala.

Međutim, posebno je upečatljivo što su u kratkom roku donete dve čudne odluke u korist domaćeg tima. Pošto jedan sudija nije zbog magle doleteo u Krasnodar, dvojica sudija su delila pravdu.

Nemanja Gordić

Foto: Marko Jovanović

Prvo je Rašonu Tomasu dosuđen aut nakon pogođene trojke iz ćoška. Tom trojkom je Partizan mogao da priđe na -2 jer su Lokosi vodili 35:30.

Umesto toga, domaći tim je trojkom Kalnijetisa odmakao na 39:30 i do kraja poluvremena sačuvao prednost od dva poseda.

Tu prednost je Partizan ekspresno istopio na startu drugog dela. Trojke je počeo da pogađa Rašon Tomas, Partizan je Lokomotivi za minut i po dao deset poena, primio samo dva i poveo 50:47.

Od tog trenutka nijedna od ekipa nije mogla da stvori osetniju prednost do kraja treće četvrtine. Gordić je izgubio nekoliko nerezonskih lopti, Lokomotiva je vratila prednost, ali je kraj treće deonice obeležila još jedna sporna odluka sudija i serija Nikole Jankovića od pet poena.

Nikola Janković

Foto: Marko Jovanović

Centar Partizana je u poslednjem minutu prvo pogodio uz faul, a onda posle ofanzivnog skoka oba puta bio precizan sa linije bacanja za 66:65 u korist svog tima na manje od minut do kraja.

Kulagin je potom fauliran na zemlji, isprva je jedan od arbitara to i pokazao, ali je odluka umesto trećeg timskog faula crno-belih preinačena u slobodna bacanja.

Tako je Lokomotiva u finišu treće deonice stigla do bitnih poena pred završnih deset minuta u koje je Partizan ušao trominutnim "postom" u napadu. Nizale su se izgubljene lopte, crno-beli nisu mogli da odigraju ništa smisleno, pa je prve poene tek na ulasku u 34. minut meča ubacio Volden u kontri.

Torrian Walden, Torian Valden

Foto: Nikola Tomić

Lokomotiva je u tim trenucima imala +6, kada je Birčević dao novu trojku za 74:71 i priključak Partizana. Međutim, Gordić je promašio spolja iz loše organizovanog napada, to je trojkom kaznio Kuzminskas.

Gosti su prišli i imali nekoliko šansi da trojkom vrate egal, nisu pogađali i Lokomotiva je mogla da odahne. Ruski tim sada ima četiri pobede i pet poraza i nalazi se na trećem mestu grupe B.

Partizan je poziciju ispred sa šest pobeda i tri poraza i već je obezbedio plasman u Top 16 fazu drugog po kvalitetu evropskog košarkaškog takmičenja.

Tok meča:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

40. minut - Dva poena za Vilijamsa, pa onda i za Kamingsa, Lokomotiva uspeva da pobedi - 83:76 na kraju.

39. minut - Promašene trojke Partizana, Gordić je imao otvorenu poziciju. Tehnička Pašutinu jer je probao da vrati u teren loptu koja je išla van - 79:76.

38. minut - Bitna blokada Birčevića, Gordić pogađa uz faul na obruču u sledećem napadu Partizana - 79:75, prilazi srpski tim.

37. minut - Promašuje za tri Gordić iz loše organizovanog napada, Kuzminskas spolja ne greši - 79:73!

36. minut - Trojka Birčevića! Peta trojka za krilnog centra beogradskog tima - 74:71. O'Brajant siguran sa linije bacanja posle faula Birčevića, a Reding lepo rešava akciju u prodoru - 76:73 za Lokomotivu.

 

35. minut - Gordić gubi loptu, igrači Lokomotive u kontri ne greše - 74:68.

34. minut - Volden gubi loptu, a O'Brajant dobija faul pod košem. Vilijams je prethodno pogodio jedno od dva bacanja - 72:68 za Ruse.

33. minut - Kuzminskas skida loptu sa obruča Redingu, Rašon Tomas lepi za tablu baš Kuzminkasa, a onda u kontri posle puna tri minuta Volden poentira za Partizan - 70:68 vodi Lokomotiva.

32. minut - Greška Voldena, promašaj Redinga za tri, Lokomotiva na drugoj strani drži Alana Vilijamsa duže od tri sekunde u reketu u dva navrata bez sankcije.

31. minut - Trojka Kulagina, igrači Partizana greše a Lokomotiva povećava svoju prednost - 70:66.

Treća četvrtina:

 

30. minut - Janković pogađa uz faul (65:64), pa u narednom napadu skače u napadu i opet dobija faul i dva bacanja  (66:65 Partizan). Nova sporna odluka sudija koje pokazuju da je treći timski faul Partizana bio na šutu, a ne na zemlji, iako je bilo obrnuto - 67:66 za Lokomotivu na kraju treće četvrtine.

29. minut - Kamings u prodoru opet pogađa, strašna greška Gordića koji baca loptu u treći red tribina umesto Birčeviću - 65:61.

28. minut - Kulagin pogađa za Lokomotivu, Janković ne uspeva da se izbori za poziciju pod tuđim košem - 63:61 za Lokomotivu.

27. minut - Kamings vrlo siguran kada uzme loptu u ruke i podigne se na šut, nova trojka Birčevića - 61:61.

26. minut - Kuzminskas poentira nekako u reketu, Reding vraća spolja za trojku Birčevića - 58:56 za Partizan. Trojku nije vratio Kalnijetis, ali jeste Kuzminskas - 59:58 za Lokomotivu.

25. minut - Au kakav putbek Mozlija! Promašio je Volden, na skoku se kod obruča našao Mozli i samo vratio loptu unutra 55:54 za Partizan.

24. minut - Mini-serija Lokosa, prvo Kuzminskas, a  onda i Kamings, domaći opet vode - 54:53.

23. minut - Nova trojka Tomasa! Kuzminskas u tranziciji poentira posle greške Redinga za egal 50:50, Tomas opet precizan za tri - 53:52 za crno-bele.

22. minut - Bitna trojka Tomasa i poeni Voldena sa linije bacanja, vodi Partizan! Uzvraća Lokomotiva posle tajm-auta i prekida mini-seriju gostujućeg tima, ali onda pogađa Tomas za egal - 47:47. Ubrzo zatim je fauliran Volden za tri - 50:47 za Partizan.

21. minut - Dva dobra napada Partizana, crno-beli potpuno prilaze - 45:44 za Lokomotivu.

Druga četvrtina:

WILL CUMMINGS

Foto: MN Press

20. minut - Birčević gubi "živu" loptu, pa onda u kontri lagano polaže na obruč (41:37). Kulagin kažnjava Partizan otvorenom trojkom (44:37), a Pejners na skoku faulira Apića (45:37). Gordić završava poluvreme trojkom sa zvukom sirene 45:40 za Lokomotivu.

19. minut - Vilijams na ofanzivnom skoku posle forsiranja Dekera sa niskog posta (41:33). Mozli snažno pod košem rivala - 41:35.

18. minut - Kalnijetis postiže trojku u ranoj fazi napada i Lokomotiva još jednom "beži" - 39:30. Pejdž je vratio trojku - 39:33 za Lokomotivu.

17. minut - Ne pogađa Kuzminskas, neprecizan i Reding. Vilijams pod faulom  - 36:30.

16. minut - Trojka Tomasa, ali poništena jer je krilni centar Partizana gazio liniju u korneru. Sporan faul u napadu dosuđen Zagorcu, iako je krenuo na eurostep, a igrač Lokomotive se "bacio" u njega grudima.

 

15. minut - Deker 1/2 sa penala, Zagorac i Volden poentiraju pod košem u kontrama. Nanizali su i jedni i drugi nekoliko ishitrenih napada i promašaja da bi Partizan posle slobodnih bacanja - 35:30.

14. minut - Lepa kombinacija Redinga i Jankovića iz pika uz faul (32:26). Obrajant baca er bol, Deker to hvata kod drugog obruča i polaže lako za nove poene - 34:26 vodi Lokomotiva.

13. minut - Kuzminskas fauliran u prodoru, polovičan sa linije penala. Dobro je u narednom napadu isti igrač odbranio Radeta Zagorca na niskom postu, a Džoni Obrajant je to materijalizovao pod košem - 32:23 za Ruse.

12. minut - Dragan Apić kuca u kontri, Tori Volden uzvraća trojkom za 29:23 u korist domaćeg sastava. Kuzminskas nije pogodio trojku.

11. minut - Bori se Rašon Tomas da uhvati promašaj Gordića pod košem Lokosa i dobija faul na šutu - 27:20 gubi Partizan.

Prva četvrtina:

JOHNNY O'BRYANT

Foto: MN Press

10. minut - Kuzminskas fauliran na tri metra od obruča (27:17), Gordić precizan sa poludistance u završnici prve četvrtine - 27:19 vodi Lokomotiva.

9. minut - Kamings protiv Pejdža jedan na jedan, dribling pa trojka preko ruke, druga njegova. Gordić nije iskoristio napad, ali ga je popravio Birčević - 26:17.

8. minut - Pejdž fauliran u prodoru, Vil Kamings precizan za tri i Lokomotiva se opet odlepljuje - 21:15. Gordić je u napadu Partizana izgubio loptu.

7. minut - Trojke Gordića i Birčevića, tri uzastopne za Partizan, Jevgenij Pašutin traži tajm-aut - 16:13 za domaći tim. Sem Deker je prekinuo seriju gostiju - 18:13.

6. minut - Prva trojka za Partizan, Birčević! Komplikuje Gordić u prodoru pod košem, lopta nekako stiže do Birčevića koji se podiže na šut - 16:7 ua Lokomotivu.

 

5. minut - Druga vezana trojka Rusa, Kulagin! Lokomotiva ide u dvocifreni plus i vodi 15:4. Deker je u međuvremenu fauliran pa je pogodio jedno od dva bacanja - 16:4.

4. minut - Rusi sigurni pod košem, a onda i na šutu, Deker daje trojku. Janković lepim zakorakom održava korak koliko-toliko za domaćim sastavom - 12:4 za Lokomotivu.

3. minut - Dobra odbrana Redinga, zaustavljen je prethodno i Alan Vilijams pod košem pa Partizan u tranziciji preko Zagorca ubacuje prve poene na meču 7:2.

2. minut - Džoni Obrajant ostaje sam na šutu, posle dobrog prodora spoljnih igrača, ubacuje trojku, pa Lokomotiva povećava svoju prednost na staru meča. Isti igrač u narednom napadu Lokosa pogađa i horog, a Zagorac je promašio trojku na drugoj strani - 7:0 za Lokomotivu.

1. minut -  Težak flouter, ali i pogodak Alana Vilijamsa preko igrača sa oko četiri metra. Rašon Tomas pravi grešku i gazi aut liniju u prvom napadu Partizana na meču - 2:0 za Lokomotivu.

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darija Grobarka

    11. decembar 2019 | 20:19

    Ovi iz zeleznika ocigledno zaboravili da smo mi vec davno obezbedili prolaz dalje pa nam se moze , pustamo nasu bracu da i oni budu u igri, moze nam se. Bravo Partizane za lep gest, sve pohvale. Zato se Partizan voli a za ostale se navija.

  • Rew

    11. decembar 2019 | 19:59

    Italijan je obican sarlatan i nista vise. Doveo gomilu stranaca koji pojma nemaju o kosarci. Polako Trinkijeri da se pakuje jel ce ovo biti promasena sezona kao i stranci.

  • Žika Živac

    11. decembar 2019 | 19:52

    Bravo braćo Rusi.Trpaj Boraniju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA