≫ 

Budućnost "zgazila" Galatasaraj: Martin dominirao, Podgoričani u borbi za Top 16

Podgoričanima svaki trijumf znači

  • 2
Foto: ABA liga.com / Buducnost VOLI

Košarkaši Budućnosti pobedili su Galatasaraj u meču devetog kola Evrokupa u svojoj hali Morača sa 94:78.

Turski tim nije imao rešenja za raspoloženog Hasana Martina koji je u reketu uništavao Galatu tokom čitavog meča i gotovo ništa nije promašio.

Do kraja je sakupio 24 poena uz deset skokova i tri asistencije i bio je najefikasniji na parketu (11/15 iz igre).

Skot Bamfort je imao 16 poena, Danilo Nikolić 12, Suad Šehović 11, a Nikola Ivanović deset. U Galatasaraju je Zek Ogast imao 16 poena i 13 skokova, a poen manje je ubacio Aron Harison.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Posle izjednačene prve četvrtine Budućnost je ipak imala prednost od pet poena, da bi na prelazu između prve i druge poenima Šehovića i Alekse Ilića otišla na +12.

Galatasaraj se malo pribrao i spustio deficit ispod deset poena, ali nije uspeo da značajnije priđe "plavima", pa su Podgoričani trojkama Ivanovića i Šona Kilpatrika, a potom i košem Džastina Kobsa na poluvreme otišli sa 55:40.

Turci su sa osam vezanih poena otvorili drugo poluvreme i tada je Nikolić presekao trojkom. Prednost Budućnosti je nakon toga opet počela da raste i otišla do maksimalnih +21 sredinom poslednje četvrtine.

Pobednik se od tog trenutka nije dovodio u pitanje, pa je Budućnost bar pre završetka svih mečeva u ovoj grupi, dospela do četvrtog mesta grupe D sa tri pobede i šest poraza. Galatasaraj je sa skorom 5-4 na drugom mestu.

U grupi D, Unikaha, Galatasaraj i Oldenburg su već obezbedili plasman u Top 16 fazu, a jedino je neizvesno ko će dalje sa četvrte pozicije za koju se bori i abaligaš iz Podgorice.

Video: Markota pogodio trojku, pa sočno psovao svoju publiku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    12. decembar 2019 | 10:34

    Arka, Trento, Oldenburg, Unikaha, Galatasaraj u gostima, sve izgubljeno na jednu loptu. Da su dobili makar jednu prošli bi dalje.

  • AHAB

    12. decembar 2019 | 00:38

    KAKO TO, BRAT NA BRATA.... NIŠTA MI NIJE JASNO.... MORALI SU KAO MI I OLY...3 ZA 3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA