Šakota objasnio zbog čega je Baskonija opasna: "Prepuni" su, nikad ne znate ko će odigrati dobro

Uvek i hoće među osam najboljih, pa Zvezda mora da odigra maksimalno

  • 1
Dragan Šakota, Andrija Gavrilović Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota kaže da njegovom timu neće biti lako da proceni od koga iz Baskonije preti veća opasnost.

Zvezda i Baskonija se sastaju u 13. kolu Evrolige u sredu uveče od 19 sati u Štark areni, a crveno-beli se nadaju i četvrtoj uzastopnoj pobedi u elitnom takmičenju.

- Ovo nam je četvrti susret sa španskim ekipama u ovoj sezoni Evrolige. Kad pažljivije pogledate način na koji su sve te ekipe selektirane, uključujući i Baskoniju, videćete jedan isti format. "Prepune" ekipe pokrivene na svim pozicijama sa više dobrih igrača. U trenutku kada nas očekuje meč sa njima, zbog te dubine i dugačke klupe, jako je teško predvideti ko je u formi, ko nije, ko će iskočiti i odigrati dobro, a ko ne. Dakle, nepredvidivi su što nam dodatno otežava posao - rekao je Šakota za klupski sajt, pred ovaj meč.

Trener beogradskog kluba je svestan da Baskonija stremi plasmanu u plej-of Evrolige, dok je njemu i ekipi cilj da izvuče što više pobeda može.

- Njihove ambicije se znaju praktično svake sezone, pa i ove, a to je plasman u plej of i tako ih treba posmatrati - istakao je Šakota.

Zvezda posle 12 odigranih utakmica ima pet pobeda i sedam poraza i zauzima deseto mesto u Evroligi, dok je Baskonija poziciju ispod, na 11. mestu, sa identičnim skorom kao i srpski klub.

Video: Crveno-beli timskom košarkom deklasirali Mornar u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA