≫ 

Braun je iskrenuo zglob, osetili smo nemoć! Šakota otkrio da li će Zvezda tražiti novog pleja

Problem jednog pleja u igri mogao bi da postane još veći ako povreda Brauna nije lakša

  • 12

Foto: Printscreen Youtube

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da za sada ne zna ništa o težini povrede Lorenca Brauna, ali je napomenuo da crveno-beli verovatno za sada neće tražiti novog plejmejkera.

Zvezda je kao domaćin u Štark areni posle tri vezane pobede u EL, poražena od Baskonije sa 72:64 u meču u kom je Nik Stauskas sa 22 poena vodio španski tim, a Braun sa 20 bio najbolji u srpskom.

- Prvo, moram da kažem da su zaslužili da pobede jer su dobro spremili utakmicu. Mi smo imali problem sa samo jednim organizatorom igre u rosteru. Drugi tim je igrao šest igrača koji su mogli da kreiraju sa različitih pozicija. To je za nas bio veliki minus. Pokušali smo da rezultatski ostanemo blizu i da uz trud i borbu za svaku loptu možemo da na kraju računamo i na sreću. Igrali smo protiv veoma dobrog tima, koji je imao probleme poslednjih nedelja, ali su se sada fokusirali bolje nego pre - rekao je Šakota posle meča.

Braun je tokom meča bio jedini plejmejker u dresu domaćih zbog ranije povrede Filipa Čovića. Jedino rešenje mimo njih dvojice je eventualno Nemanja Nenadić.

- Mislim da je iskrenuo zglob i da su ligamenti u pitanju. Ne mogu ja da pričam o tome, ali na osnovu iskustva jedna povreda koja... tek kad se snime ti ligamenti znaćemo bolje - kratko je prokomentarisao trener.

KK Crvena zvezda - KK Baskonija

Foto: Marko Jovanović

Zvezda po svemu sudeći za sada neće izlaziti na tržište da bi tražila još jednog organizatora igre.

- Prvi put čujem. Mi u ovom trenutku imamo veliki broj stranaca i to je problem. Kako, znači treba otpustiti nekog? Imamo mnogo utakmica ispred nas i znamo da nam fale igrače u periferiji ali nije to bila tema. Ne daj Bože da se povredi igrač ozbiljnije tada bismo morali da razmišljamo, ali u ovom trenutku je on (Lorenco) igrač koji nam najviše daje i nadamo se da će se oporaviti što pre - istakao je Šakota.

KK Crvena zvezda - KK Baskonija

Foto: Marko Jovanović

Upitan zbog čega je ekipa protiv Baskonije igrala bezidejno i bezvoljno, iskusni strateg kaže da to nije toliko do energije koliko do igračkih limita Zvezde i u pojedinim trenucima - nemoći.

- Pa tako izgleda ekipa kad gubi. Možeš to analizirati kako god hoćeš, bez želje... Ne možeš da shvatiš da je drugi tim odigrao jako dobro. I kad se na to doda ovo što sam odmah rekao, da mi napadamo sa jednim igračem. Svi ostali nisu igrači koji mogu da spuste loptu u dribling lako i da iskreiraju. Mi smo onda u tom pogledu limitirani u odnosu na ekipe koje to mogu da brane. Oni su to mogli da brane kao što je i Valensija mogla da brani, ali smo se tad nekako snašli, ostali smo u tesnom rezultatu i imali sreće u poslednjem šutu. To su ekipe napravljene drugačije od nas i imaju određene prednosti. Mi protiv tih prednosti pokušavamo da dođemo do dobrog rezultata.

KK Crvena zvezda - KK Baskonija

Foto: Marko Jovanović

- Meni najteže pada kada vidim ekipu koja ne može. Nije to energija, to je nemoć, osetiš nemoć. Energija, kada ide i kad vodiš onda je to energija. Ja vidim drugačije. Nije prijatno izgubiti utakmicu, ali biće toga za sve ekipe. Oni su bili u fazi dole, sad su se podigli. Pravljeni su za bolje rezultate, svi dođu na kraju na svoje. Važno je samo da se maksimalno trudimo, danas samo nismo uspeli - objasnio je Šakota.

Zvezda sada ima skor od pet pobeda i osam poraza u Evroligi (12. mesto), dok je Baskonija sa sedam poraza i šest pobeda na devetom mestu Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lel

    12. decembar 2019 | 23:13

    Covic kriv za ovo, Lorenzo svaku utakmicu igra po 30min. Eto povredio se, jel si srecan sad? Trebao si kupiti pleja jos odavno, jer ti sin nije ni za aba ligu a ne evroligu

  • Istina

    12. decembar 2019 | 22:42

    Ja ne mogu da verujem sta covek Kaze.necemo da tražimo plejmejkera.a nema nijednog.raspadamo se u svim sportovima.a navijači nema ih nigde.verovatno ce samo doci na Olimpijakos da navija za njih.

  • Delija

    12. decembar 2019 | 23:15

    Mars iz Zvezde neznalice stara!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA