≫ 

Real se poigravao sa Olimpijakosom: Nemoć Atinjana, Milutinov ubacio šest poena

Pirejci bili lak plen u Madridu

  • 0
FACUNDO CAMPAZZO

Foto: MN Press

Košarkaši Real Madrida pobedili su Olimpijakos sa 93:77 (21:10, 20:20, 31:18, 21:29), u poslednjem meču dana u okviru 13. kola Evrolige u svom Vicink centru.

Real se tokom čitavog meča dobro branio, na drugoj strani Olimpijakos nije mogao da pronalazi rešenja u napadu i Real je već do treće četvrtine uveliko imao upisane nove bodove.

Kraljevski klub je do pobede vodilo nekoliko igrača koji su na ravne časti podelili minutažu i poene. Fabijan Kozer je ubacio 18 poena, Entoni Rendolf i Fakundo Kampaco po 15, a Trej Tompkins još 12 poena.

Nikola Milutinov nije bio na svom uobičajenom nivou pa je uz šest poena imao i tri skoka, a bolji od njega su bili Vil Čeri i Saša Vezenkov sa po 12, a zatim i Tejlo Ročesti i Vili Rid sa po 11 poena.

Real je put osme uzastopne pobede, a desete ukupno krenuo pogotkom Gabrijela Deka. Potop Olimpijakosa mogao se nagovestiti kada su Rendolf i Tejlor dali po trojku, a Real napravio seriju 10:0, poveo 12:4.

Do kraja četvrtine je Kraljevski klub samo povećao razliku i uvećavao je do +19 kada je sredinom druge deonice dvojku pogodio Džejsi Kerol.

Olimpijakos se pribrao i nadoknadio osam poena do poluvremena završenog 41:30. Ispostaviće se da je to sve što je grčki tim uspeo da uradi.

Real je sa 14:2 na početku treće četvrtine opet odmakao predaleko, probio 20 poena prednosti i stigao do 72:48 posle 30 minuta igre.

Pobednik se do kraja meča nije dovodio u pitanje, pa su "blankosi" sa deset pobeda i tri poraza drugi u Evroligi, dok je Olimpijakos na 11. mestu sa skorom 5-8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA