≫ 

Istorijski NBA spektakl u Meksiku obeležio neverovatni Dončić: Luka ponovo obarao rekorde

Po četvrti put u nizu Meksiko Siti je ugostio najjaču ligu sveta

  • 1
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Dalas Meveriks savladali su Detroit Pistonse 122:111 u meču odigranom u Meksiko Sitiju, a glavnu rolu još jednom, imao je Luka Dončić.

Dončić je postigao 41 poenauz 12 skokova i 11 asistencija za 16. pobedu Meveriksa, a ono što je još upečatljivije jeste da je slovenački košarkaš ostvario osmi dabl-dabl ove sezone po čemu je prvi u ligi ispred lebrona Džejmsa i Rasela Vestbruka.

Barselonu i Panatinaikos na tabeli razdvaja samo jedna pobeda, Grci dolaze posle velike pobede nad Olimpijakosom, ali je Barsa večeras (21.00) kod kuće ipak veliki favorit s kvotom 1,35, dok je dvojka čak 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Panatinaikos.

Maveriksi su vodili od starta, a blagi pad u igri u 2. četvrtini, kada su gubili 58:51, nadoknadili su serijom od 20:0 posle koje Pistonsi nisu uspeli da dođu do preokreta.

Dončića je pratio Set Kari sa 30 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je Kristaps Porzingis ubacio 20 poena uz 8 uhvaćenih lopti. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Sa druge strane, Pistonse je predvodio Andre Dramond sa 23 poena i 16 skokova, 19 je postigao Derik Rouz, dok je 16 ubacio Markif Moris.

Bilo je ovo veče u kojem je Dončić oborio nove NBA rekode. Naime, mladi Slovenac je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao tripl-dabl u meču odigranom van Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Takođe, postao je i prvi igrač lige sa višestrukim tripl-dabl utakmicama u kojima je postizao najmanje 40 poena.

Luka Dončić Foto: Tanjug/AP
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

U ostalim mečevima, Filadelfija je savladala Boston 105:109, Klivlend je bio bolji od San Antonija posle produžetka 117:109, dok je Denver bio bolji od Portlanda uz solidnu partiju Nikole Jokića koji je imao dabl-dabl učinak. 

Rezultati NBA mečeva: 

Boston - Filadelfija 109:115

San Antonio - Klivlend 109:117

Detroit - Dalas 111:122

Denver - Portland 114:99

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    13. decembar 2019 | 08:53

    E moj Divac, ispao si najveći indijanac u istoriji,mogao si da dovedeš Dončića superstara na draftu i da podigneš Sacramento na viši nivo, a umesto njega si doveo raspalog Beglija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA