≫ 

Kingsi posle drame izgubili od najgoreg tima lige! Bogdan i Bjelica dvocifreni u porazu od Niksa

Drama rešena u poslednjih desetak sekundi

  • 4
Knicks Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramento Kingsa poraženi su sa 103:101 od Njujork Niksa u noći između petka i subote.

Niksi su tako uradili gotovo "nezamislivo", jer su posle Golden Stejt Voriorsa, upisali i drugu uzastopnu pobedu manje od 48 sati, ovo im su im jedine dve uzastopne posle dva meseca sezone.

I nisu bili na dobrom putu jer su gubili 16 razlike tokom meča, nadoknadili minus i pobedili u veoma napetom meču.

Knicks Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

Meč je rešen u poslednjem minutu. Elfrid Pejton je ubacio skoro polovinu od svojih 16 poena u završnoj četvrtini, Markus Moris je na 9 sekundi do kraja poentirao iz ofanzivnog skoka i time odlučio pobednika jer je svom timu doneo nedostižnu razliku 101:96.

Harison Barns je za preostalo vreme postigao trojku od table, ali je ona bila slaba uteha za Kraljeve.

Najefikasniji je u timu Kingsa bio Hild sa 34 poena i 11 skokova (rekord karijere), Harison Barns je imao 18, Bogdan Bogdanović 14, a Nemanja Bjelica 12 uz sedam asistencija.

Sakramento je bolje počeo, pa je posle prodora Hilda i kucanja na drugi obruč sredinom prve četvrtine stigao do 18:10 i nešto osetnije prednosti, a ubrzo ju je trojkom iz driblinga Hild pretvorio i u dvocifrenu.

Džulijus Rendl i ekipa su održavali korak tokom druge četvrtine, da bi u finišu Hild bacio alej-up za Rišona Holmsa i poluvreme završio sa devet poena prednosti.

U međuvremenu je pogodio devet od deset šuteva i bio je u velikom naletu. Tada se desila i jedna zanimljiva situacija kada je Kevin Noks dao auto-koš posle promašaja Marvina Beglija, pa se Niksima nije dobro pisalo.

Knicks Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

Utisak je pokvaren dodatno tokom treće četvrtine kada su gubili i sa 77:61, da bi u četvrtoj počeli da sustižu rivala rolom Pejtona.

Niksi su na oko sedam i po minuta pre kraja imali dva poena zaostatka i tada je Bogdanović pogodio trojku koja je mogla njegovom timu da omogući mali prostor za "disanje" jer je bilo 90:85.

Knicks Kings Basketball

Foto: Tanjug/AP

Vrlo brzo iza te Bogdanove trojke je usledila i Hildova za 93:87, ali onda Pejton pogađa jednu, Markus Moris pogađa uz faul i Niksi ulaze u egal. Pejton je još jednom pogodio nakon toga za vođstvo Njujorka 95:93 na četiri i po minuta pre kraja, da bi potom usledila spomenuta završnica i ključni poeni Morisa.

Džulijus Rendl je potom sa slobodnih bacanja samo potvrdio pobednika kada je odveo svoj tim na 103:98. Kingsi sada imaju skor 11-14 i deveti su na Zapadu, dok su Niksi poslednji na Istoku sa šest pobeda i čak 20 poraza.

NBA rezultati, petak na subotu:

Sakramento Kings - Njujork Niks 101:103

Los Anđeles Lejkers - Majami Hit 113:110

Orlando Medžik - Hjuston Rokets 107:130

Filadelfija Seventisiksers - Nju Orleans Hornets 116:109

Atlanta Hoks - Indijana Pejsers 100:110

Čikago Buls - Šarlot Hornets 73:83

Memfis Grizlis - Milvoki Baks 114:127

Juta Džez - Golden Stejt Voriors 114:106

Minesota Timbervulvs - Los Anđeles Klipers 117:124

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Video: Dr Bjelica sa tribina ubacio trojku: Hardin mogao samo da gleda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA