≫ 

Harden brutalan protiv Orlanda, Džordan bi se smejao ovom Čikagu: Gudurić 0 poena u porazu Grizlisa

Čikago već nekoliko godina nije konkurentan tim u NBA okvirima, ali je sada sa Šarlotom odigrao meč ispod svakog proseka

  • 0
Marko Gudurić Foto: Tanjug/AP

Štaviše, 73 poena postignuta protiv Hornetsa mogu se usporediti sa rezultatima iz Evrolige pre nego NBA, pa je ovo bio najgori poenterski učinak za obe ekipe ove sezone, koji bi verovatno izazvao klimanje glavom legende Bikova - Majkla Džordana.

Hornetsi su pobedili sa 83:73 i nekoliko serija im je tokom 48 minuta meča bilo dovoljno za to. Devonte Grejem je ubacio 16, Pi Džej Vašington i Majls Bridžis po 13 poena, što ih je vodilo ka trećoj uzastopnoj pobedi u ligi.

Čikago Bulse su predvodili Zek Lavin i Rajan Arčidijakono sa po 12 poena, dok su po deset imali Lauri Markanen i Tadeus Jang.

Rockets Magic Basketball Foto: Tanjug/AP

Svi zajedno su šutirali očajno jer je Šarlot jedva dogurao do 38 posto šuta iz igre, Čikago tek do 30.

S druge strane, sam Džejms Harden je imao više od dve trećine poena u odnosu na ceo Čikago u utakmici koju je Hardenov Hjuston dobio protiv Orlando Medžika.

Vučevićevi saigrači su samo mogli da isprate Bradu koji je u "back to back" večerima ubacivao 50+ poena i protiv Medžika stigao do brojke 54 uz 19/31 iz igre.

Imao je uz to i sedam asistencija, a najbliži mu je bio Rasel Vestbruk koji je postigao 23 poena. U timu Orlanda se istakao Evan Furnije sa 27 poena, dok je Aron Gordon ubacio 21.

Rockets Magic Basketball Foto: Tanjug/AP

Roketsi su tek u drugom poluvremenu uspeli da se odlepe posle relativno ujednačenog prvog dela igre i već na startu treće četvrtine su vezanim trojkama Pi Džej Takera i Hardena stigli do 68:57.

Tehničkim slobodnim bacanjem, a onda i novom trojkom Hardena potpuno su dotukli Medžik za samo dva minuta i trasirali put ka pobedi - 17. ove sezone u 25 utakmica i ostali na četvrtom mestu Zapada.

S druge strane Orlando ostaje u plejof zoni na Istoku na osmoj poziciji jer sada ima 11 pobeda i 14 poraza.

Poraženi su i Memfis Grizlisi Marka Gudurića 127:114 od Milvoki Baksa. Srpski igrač je za 12 i po minuta na terenu upisao dva skoka i pet svih pet promašaja iz igre.

Dominirao je Janis Adetokumbo kod pobednika sa 37 poena, 11 skokova i dve asistencije, a Kris Midlton je dodao 26 poena.

Memfis je sa čak 43 poena predvodio Džeren Džekson Džunior, ali 14 od 21 iz igre nisu bili dovoljni da se parira mnogo kompletnijoj ekipi u situaciji kada Džej Krauder, Jonas Valančijunas i Dilon Bruks ne mogu da pogode gotovo ništa.

Milvoki ostaje na čelu Istoka sa skorom 23-3, dok je Memfis tek 13. na Zapadu sa osam pobeda i 17 poraza.

NBA rezultati, petak na subotu:

Sakramento Kings - Njujork Niks 101:103

Los Anđeles Lejkers - Majami Hit 113:110

Orlando Medžik - Hjuston Rokets 107:130

Filadelfija Seventisiksers - Nju Orleans Hornets 116:109

Atlanta Hoks - Indijana Pejsers 100:110

Čikago Buls - Šarlot Hornets 73:83

Memfis Grizlis - Milvoki Baks 114:127

Juta Džez - Golden Stejt Voriors 114:106

Minesota Timbervulvs - Los Anđeles Klipers 117:124

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Dončić poslao Hardena po burek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA