Zvezda više nema prava na ABA kiks, svaki meč je finale: Šakota pozvao na punu mobilnost pred Zadar

Pred Zvezdom je delikatan period sezone, tri utakmice u samo šest dana

  • 12
Dragan Šakota

Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u nedelju u jutarnjim časovima u Zadar, gde ih od 18 časova očekuje utakmica 11.kola ABA lige sa domaćim istoimenim timom.

Utakmica se igra u dvorani "Krešimir Ćosić", a duel sa Zadrom prvi je u gustom rasporedu koji čeka crveno-bele u narednih sedam dana. Nakon meča u Dalmaciji, sledi put u Moskvu na megdan sa šampionom Evrolige CSKA u utorak, a onda već u četvrtak novi spektakl sa Olimpijakosom u "Areni".

Iz tog razloga, veoma je važno za crveno-bele da se u Zadru vrate na pobednički put nakon kiksa sa Baskonijom, ali i činjenice da u aBA ligi, nakon posrtanja, mnemaju mnogo prostora za nove neuspehe.

Trener Dragan Šakota pred put poziva na oprez, uz podsećanje na nedavni debakl Cedevite Olimpije u Zadru.

- Ekipu Zadra ne treba gledati kroz plasman na tabeli. Nije to ista ekipa u odnosu na veći deo prvog dela sezone. Igraju mnogo brže, agresivnije, reagovali su na promenu trenera. U tom smislu rezultatski pobeda nad Olimpijom jeste iznenađenje, ali ne i u svetlu ovih promena koje sam naveo. Mi sa druge strane nemamo prostora više za loš rezultat, i svaku utakmicu moramo da gledamo kao veliko finale. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu, sa puno energije, dobro u odbrani - rekao je trener crveno-belih koji će na dan utakmice imati kompletnu sliku na koga će moći da računa od igrača u Zadru.

Lorenco Braun

Braun neće moći da pomogne ekipi u Zadru i najverovatnije u Moskvi zbog povrede Foto: Marko Jovanović

Zvezda će u Dalmaciji biti oslabljena za najboljeg igrača Lorenca Brauna, pod upitnikom je i Filip Čović, pa će Šakota morati da potraži alternative na poziciji plejmejkera.

O utakmici koja predstoji pričao je i Ognjen Dobrić.

- Čeka nas utakmica u kojoj moramo da se izborimo za pobedu. Nije lako igrati utakmice u kojoj ste favorit na "papiru", a posebno u situaciji kada Zadar vrši promene, izmenili su i trenera, igraju bolje, iznenadili su ekipu Olimpije na svom parketu. Sve to govori da moramo da budemo maksimalno oprezni, i da ovoj utakmici pristupimo kao da je od najvećeg takmičarskog značaja,što ona zapravo i jeste. Odbrana je ključ dobrog rezultata i nadam se da ćemo u uvoj uvodnoj utakmici još jedne izuzetno naporne nedelje, biti na visini zadatka - rekao je Dobrić.

Ekspedicija Zvezde vaća se u Beograd već u nedelju uveče, jer već u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima putuje za Moskvu gde ih očekuje utakmica 14.kola EL protiv prošlosezonskog osvajača takmičeja ekipe CSKA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rs

    14. decembar 2019 | 16:40

    ni sa kao dva pleja je mrtva ekipa a mogu misliti sad nasta ce to da lici😂😂

  • Dusan

    14. decembar 2019 | 16:37

    Igraju braća.. IDEA im sponzor

  • boranija derbi

    14. decembar 2019 | 17:12

    dva kluba nize kvalitete, zadar i zvezda ili kako bi kazali bolji poznavaoci kosarke , boranija timovi..slabo je to za neku jacu utakmicu..sudije su te koje ova dva ,ala kluba promovisu u pobjednika..ovaoga puta zadar c zgazit malenu kao sto su i cedevitu ponizili..znaci..jos jedan poraz miljenice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA