≫ 

Sjajni FMP srušio Budućnost, "Panteri" su zreli za plej-of!

Lider ABA "pao" u Železniku

  • 38
KK FMP, Budućnost Foto: aba-liga.com/FMP

Da se zna, nije ovo iznenađenje: FMP Železnik savladao je prvoplasirani tim Regionalne lige Budućnost rezultatom 89:79 i naneo Podgoričanima prvi poraz nakon sedam uzastopnih pobeda, drugi ukupno ove sezone.

Železnik sad ima skor 7-4 i ponovo je među četiri najbolja tima lige u plej-of zoni, istina uz meč više od najvećih konkurenata, ali jedno je sigurno posle sjajnih partija "Pantera" ove sezone - zreli su za velike stvari.

Potvrdili su igrači trenera Vlade Jovanovića epitet najprijatnijeg izennađenja sezone u derbiju koji su rezultatski kontrolisali od početka do kraja, gotovo da nisu ispuštali vođstvo protiv zahuktalih Podgoričana.

Izjednačeno je bilo, uz blagu prednost FMP-a, u prve tri četvrtine, a onda je u poslednjoj domaći tim "dodao gas" i rezultatski se distancirao od crnogorskog sastava.

Pot je u tim trenucima preuzimao šuteve, vezao seriju poena, pratili su ga sjajni Jeremić, Đoković, Ulubaj i Radovanović, pa je prednost dva minuta pre kraja bila i dvocifrena - 85:72!

KK FMP, Budućnost Foto: aba-liga.com/FMP

Nije pomogao ni tajm-aut gostiju, bili su u nokdaunu, a FMP u velikom naletu nije pomišljao da "diže ručnu".

Zaimljivo, do sigurne pobede domaći tim je stigao uprkos čak 15 promaših slobodnih bacanja! (17/32)

KK FMP, Budućnost Foto: aba-liga.com/FMP

Pot se nakon nešto slabijeg poluvremena potpuno razigrao u nastavku, meč je završio sa 12 poena i 8 asistencija, sa indeksom 22.

Radovanović je bio najefikasniji sa 18 poena, Duop Rit je dao dobru početnu energiju, na kraju je došao do 13 poena, Đorđević je dao 11, Jeremić 10...

Ne treba zaboraviti ni "ol raund" doprinos Alekse Radanova koji je u statističke kolone uneo 9 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Kod gostiju, najefikasniji je bio Bamfort sa 18 poena (5/6 za tri), Kobs je imao 16, a Nikolić 11.

U narednom kolu FMP dočekuje Krku, a Budućnost ide u Zadar.

ABA liga, 11. kolo

Mornar - Mega 86:68

FMP - Budućnost 89:79

Nedelja

Igokea - Primorska 12

Zadar - Crvena zvezda 18

Partizan - Cibona 20

Cedevita Olimpija - Krka 20

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. decembar 2019 | 22:10

    Moze pisati ko sta hoce i iz zlobe zavisti...ovde ima najviše nasih igraca,momci igraju najlepse i najbolju kosarku,trebali su dobiti i Zvezdu a uz malo srece i partizan...tako da lupetajte koliko hocete

  • Oktar

    14. decembar 2019 | 22:28

    Momci, hvala vam za ovu veličanstvenu pobedu nad " drljevićima" Bolestan ležim deset dana u krevetu, za vreme utakmice nisam osetio nikakav bol. Uživao sam u svemu što ste uradili ovim izrodima. Hvala vam do neba i još vise od toga!!!

  • Dragan

    14. decembar 2019 | 22:23

    Ovaj Fmp igra najbolju I najljepsu kosarku Sa takvom lakocom. A sto se Tice Zvezde I partizana obe su trebali dobiti I trenutno su bolji I od zvezde I partizana. A trener vrhunski strucnjak. Svaka cast momci gazite do kraja sve. A grobari ce vidjeti kako ste jaki kad dodju I kad izgube ko I Buducnost veceras. I imaju 10 puta manji budzet I od z ezde I od partizana Respekt momci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA