≫ 

Tripl-dabl moćnog Jokića, opet je noćna mora za protivnike!

Srbin dominirao protiv Oklahome

  • 3
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Denvera pobedili su Oklahomu 110:102, a Nikola Jokić je bio čovek u koga su bila uperena sva svetla pozornice u Koloradu.

Srpski centar je dominirao, od starta je preuzeo konce igre u svoje ruke, a kad je tako, onda je sve potaman sastavu Majka Melouna. Nikola je išao do četvrtog "tripl-dabla" ove sezone: 28 poena, 14 skokova, 12 asistencija!

Triput dvostruke brojke u tri najznačajnije statističke kolone naš košarkaš ispunio je već posle tri četvrtine što dovoljno govori o njegovoj moćnoj partiji, možda i najboljoj ove sezone. Poenterski je imao jedno bolje veče (30 poena), ali ne ovako superiornu u ostalim segmentima igre.

U svojih 28 poena, Jokić je "ugradio" i tri trojke iz šest pokušaja, imao je 11/14 iz igre.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Jokić se polako penje i na listi najboljih "tripl-dabl" igrača u istoriji NBA, trenutno je u egalu sa Rondom na 11. poziciji i nesumnjivo da je samo pitanje vremena kada će ući u najboljih deset u ovoj kategoriji koja pripada samo najboljima.

U meču sa Oklahomom Denver je u Jokiću, bez dileme, imao najjačeg aduta, a Vil Barton sa 18 i Džamal Marej sa 14 potrudili su se da još jedna velika noć za Nikolu ne bude ugrožena porazom.

Nije bilo bojazni od takvog ishoda, Nagetsi su suvereno nadigrali Tandere i upisali drugu uzastopnu pobedu pred novi meč koji im ide već u nedelju protiv autsajdera Njujorka.

Kod gostiju, "rezervista" Denis Šruder bio je najbolji sa 22 poena.

Rezultati

Toronto - Bruklin 110:102

Čikago - Los Anđeles Klipers 109:106

Memfis - Vašington 128:111

Dalas - Majami 118:122

Milvoki - Klivlend 125:108

Denver - Oklahoma 110:102

Hjuston - Detorit 107:115

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Jokić prvo promašio zicer a onda ponizio Dončića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    15. decembar 2019 | 08:54

    Nikola Jokic je samosvestan mladic sa urodjenim talentom koji dogradjuje treningom i kroz utakmice.On se igra kosarke sa atletama,a izvanredan je timski igrac i njegove statistike ne odrazavaju njegovu korisnost za tim,a igrace oko njega cini boljim!

  • WOOWW

    15. decembar 2019 | 09:44

    Jokic je fantastican , dodaje kao Medjik sutira kao Djordan, hvala mu za ovo uzivanje, drao sam se od odusevljenja jer bio je spektaklulran, nisu mogli da spavaju u kuci. Svidja mi se mural

  • miki

    15. decembar 2019 | 15:23

    Bravo Srbine nadam se da ces kod ovog pravog trenera Kokoskova biti vodja tima🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA