≫ 

Ovoga su se najviše plašili u Dalasu: Dončić se srušio kod navijača, Mevsi pali u produžetku

Majami iskoristio peh Slovenca, uspeo da odbije nalet Mevsa koji su anulirali 24 poena prednosti Hita

  • 1
luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Dramatično je bilo prethodne noći u Dalasu gde je Majami odneo pobedu protiv Maveriksa 122:118, i to nakon što je domaći tim bio u deficitu od 24 poena, pa se junački vratio u meč.  

Ipak, glavna vest sa meča je povreda prve zvezde i najboljeg igrača Teksašana Luke Dončića, već u drugom minutu utakmice.

Slovenac je u toj situaciji nezgodno nagazio na stopalo Kendrika Nana, bio je u prodoru, a po prvoj reakciji odmah je bilo jasno da će teško nastaviti utakmicu. Luka je po inerciji samo odskakutao van terena, seo iza koša gde mu je ukazana pomoć.

Saigrači su ga pridigli posle čega je ovaj odskakutao u svlačionicu i nije se vraćao u igru. Prema prvim informacijama nije došlo do kidanja ligamenata, ali će Dončić morati da odmori neko vreme.

Trenutak kada je Luka nezgodno stao i uhvatio se za bolni zglob.

luka dončić Foto: Tanjug/Ap

U odsustvu Slovenca Majami je dominirao, išao čak do 24 poena prednosti, a onda umalo sve to prosuo lošom redstavom u drugom poluvremenu koje su u poptunosti obeležili "rezervisti" domaćeg tima.

Ka velikom preokretu ekipu su poveli Tim Hardavej Džunior sa 28 poena (6/14 za tri), porzigins sa 22, uz sjajan doprinos sa klupe od Bransona (18p), klebera (17p) i Džej Džej Baree (12p).

Ipak, gosti su nekako uspeli da se odupru u finišu, uvedu meč u produžetak gde su slomili krila poletnom sastavu trenera Rika Karlajla.

Rezultati

Toronto - Bruklin 110:102

Čikago - Los Anđeles Klipers 109:106

Memfis - Vašington 128:111

Dalas - Majami 118:122

Milvoki - Klivlend 125:108

Denver - Oklahoma 110:102

Hjuston - Detorit 107:115

Video: Bjelica skočio kao poskok i isprepadao Dončića: Promašaj asa Dalasa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA